Διέλυσε το hypercar αντί για το ρεκόρ (video)

Διέλυσε το hypercar αντί για το ρεκόρ (video)

Διέλυσε το hypercar αντί για το ρεκόρ (video)

Το Koenigsegg ONE:1 των 1.360 ίππων κατέβηκε στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ για να πετύχει νέο ρεκόρ στην κατηγορία του, τελικά όμως διαλύθηκε το ίδιο.

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένο το Koenigsegg ONE:1, που βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στο Νίρμπουργκρινγκ. Το σουηδικό hypercar δεν κατέβηκε στη συγκεκριμένη πίστα για διασκέδαση, αλλά με στόχο να διαλύσει το ρεκόρ γύρου στην κατηγορία μοντέλων παραγωγής, που κατέχει μέχρι στιγμής η Porsche 918 Spyder με 6 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα.

Τελικά όχι μόνον δεν το κατάφερε, αλλά έπεσε και θύμα της «Πράσινης Κόλασης», όπως ονομάζεται το Νίρμπουργκρινγκ, επειδή περιβάλλεται από δάσος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Koenigsegg των 1.360 ίππων μπήκε πολύ γρήγορα σε μία στροφή, ο οδηγός του αναγκάστηκε να πατήσει ακαριαία τα φρένα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν οι τροχοί και να καταλήξει το αυτοκίνητο στα χωράφια, αφού διέλυσε προηγουμένως τις προστατευτικές μπαριέρες.

Οι υλικές ζημιές ήταν μεγάλες, το πανάκριβο hypercar έγινε φύλλο και φτερό, ωστόσο τα συστήματα ασφαλείας λειτούργησαν άψογα και ο οδηγός βγήκε αγρατσούνιστος μέσα από το αυτοκίνητο. Η εταιρεία το φυσάει βέβαια και δεν κρυώνει, όμως θα προσπαθήσει κάποια στιγμή αργότερα να επαναλάβει την προσπάθειά της να σπάσει το ρεκόρ της Porsche στο Νίρμπουργκρινγκ. Με άλλον οδηγό, να υποθέσουμε;

18.07.2016 Koenigsegg One:1 heavy highspeed crash Nürburgring Nordschleife

Best of internet