Τι αυτοκίνητο αγόρασε ο Φερστάπεν;

Τι αυτοκίνητο αγόρασε ο Φερστάπεν;

Τι αυτοκίνητο αγόρασε ο Φερστάπεν;

Από ποιους έπρεπε να πάρει έγκριση ο νεαρός πιλότος της Formula 1 για να αγοράσει το ονειρεμένο του αυτοκίνητο και πώς οδηγεί σε δημόσιους δρόμους;

Στις πίστες «απογειώνεται», όμως στην καθημερινή του ζωή παραμένει προσγειωμένος. Αναφερόμαστε στον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος είναι κατά πολλούς το μεγαλύτερο ταλέντο της Formula 1 μετά τη φουρνιά των Χάμιλτον, Αλόνσο και Φέτελ. Ο νεαρός Ολλανδός, που έχει γεννηθεί στο Βέλγιο, δεν κινδυνεύει πάντως να πάρουν τα μυαλά του αέρα, καθώς λειτουργούν στο περιβάλλον του ασφαλιστικές δικλείδες, που αποτρέπουν κάτι τέτοιο.

Για παράδειγμα, πριν πραγματοποιήσει κάποια ακριβή αγορά, πρέπει να λάβει προηγουμένως την έγκριση του πατέρα του Γιος και του μάνατζέρ του. Αυτό συνέβη πριν λίγες ημέρες, όταν ο 18χρονος οδηγός της Red Bull παρήγγειλε μία Porsche GT3RS αξίας περίπου 230.000 ευρώ. Για χατίρι του Μαξ έκανε η Porsche μία…παράκαμψη στη λίστα αναμονής και του έδωσε απόλυτη προτεραιότητα, αφού κέρδισε με αυτόν τον τρόπο δωρεάν προβολή.

Ο νεαρός Φερστάπεν δεν σκοπεύει πάντως να αναστατώνει με το νέο του αυτοκίνητο τη δημόσια κυκλοφορία. Όπως αποκαλύπτει ο πατέρας του, «ο Μαξ είναι στους δημόσιους δρόμους πολύ μετρημένος». Αυτό ισχύει και για τη συμπεριφορά του στους αγώνες. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του συμβούλου της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, ότι «ο νεαρός είναι ήδη τόσο καπάτσος και έμπειρος, σαν να οδηγούσε εδώ και πέντε χρόνια σε μία κορυφαία ομάδα».

Κάτι περισσότερο θα γνωρίζει ο Μάρκο, αφού ήταν ο άνθρωπος που έκλεψε τον Μαξ Φερστάπεν μέσα από τα χέρια της Mercedes και τον έφερε στην Toro Rosso και ακολούθως στη Red Bull.

Best of internet