Πιστή στις παραδόσεις η Mercedes-Benz G-Class

Πέτρος Πιτσίνης
Πιστή στις παραδόσεις η Mercedes-Benz G-Class
Το πιο σκληροτράχηλο μοντέλο εκτός δρόμου της φίρμας θα ανανεωθεί σε ένα χρόνο, ωστόσο θα κρατήσει τα βασικά χαρακτηριστικά που το έκαναν αγαπητό.

Η ανανέωση για τα μοντέλα όπως η Mercedes-Benz G-Class είναι «πονοκέφαλος» για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς θα πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στην ουσιαστική εξέλιξη και τη διατήρηση του χαρακτήρα τους. Η G-Class έχει αποκτήσει ένα μεγάλο κοινό χάρη στο σχεδιασμό της, αλλά και το σκληροτράχηλο χαρακτήρα της που «δένει» με την πολυτέλεια και τις επιδόσεις, οπότε η μάρκα με σήμα το αστέρι ξέρει πολύ καλά τι δεν πρέπει να κάνει.

Για αυτό στη νέα που θα δούμε μέσα στο 2017 δεν θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το σχήμα και θα παραμείνει τετραγωνισμένο, ενώ το πλαίσιο και η διάταξη της ανάρτησης θα διατηρηθούν. Η «δίαιτα» που υπέβαλλαν στο μοντέλο οι μηχανικοί της Mercedes-Benz θα «κόψει» περίπου 200 κιλά, με το μετατρόχιο να αυξάνεται χάρη στο πλάτος, που θα κερδίσει μερικά χιλιοστά προς όφελος της σταθερότητας και της καλύτερης οδικής συμπεριφοράς, όπως αναφέρει το Βρετανικό Autocar.

Οι κινητήρες θα το συνοδεύουν θα είναι των έξι ή οκτώ κυλίνδρων σε διάταξη V, με αρκετές εκδόσεις και διαφορετικές ιπποδυνάμεις, ώστε να υπάρχουν προτάσεις για όλους. Ένα νέο εξακύλινδρο μοτέρ πετρελαίου που γνωρίσαμε στην E-Class θα είναι επίσης εκεί, ενώ ο θηριώδης V12 των 6.0 λίτρων θα κάθεται στην κορυφή της γκάμας, για όσους δεν θέλουν τίποτα λιγότερο από το κορυφαίο.

*Στην κεντρική φωτογραφία, απεικονίζεται η σημερινή Mercedes-Benz G-Class. Ακριβώς από κάτω βλέπουμε τη νέα, που βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέλιξης και κυκλοφορεί με «βαρύ» καμουφλάζ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!