Γιατί ετοιμάζει μονοθέσιο η BMW;

Πέτρος Πιτσίνης
Γιατί ετοιμάζει μονοθέσιο η BMW;
H Γερμανική φίρμα σχεδιάζει την είσοδό της στο πρωτάθλημα της Formula E δίπλα σε μια ήδη υπάρχουσα ομάδα και στη συνέχεια θα γίνει αυτόνομη, όπως αναφέρει το motorsport.com!

Μεγάλα σχέδια έχει η BMW για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα, σκοπεύει να ασχοληθεί με το πρωτάθλημα της Formula E!

Ο Διευθυντής του τμήματος BMW Motorsport είπε στο motorsport.com ότι αρχικά θα σταθεί πλάι σε μια ήδη υπάρχουσα ομάδα και στη συνέχεια, θα γίνει η... πλήρης είσοδος, ως αυτόνομη! Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ποια θα γίνει η συνεργασία, πιστεύεται ότι αυτή θα είναι η Andretti.

Η τελευταία έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου της θα βρίσκεται ο Ρόμπιν Φρίγινς, με τον Αντόνιο Φέλιξ ντα Κόστα να ακούγεται ότι θα είναι ο ομόσταυλός του. Αν τελικά η φίρμα με τη Γαλανόλευκη προπέλα αποφασίσει να ασχοληθεί με τη Formula E σίγουρα θα έχει κι άλλα, προφανή οφέλη.

Για παράδειγμα, η νέα σειρά iPerformance της BMW που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά μοντέλα θα αποκτήσει ακόμη περισσότερο κύρος, αφού η θεωρία θέλει την αγωνιστική ομάδα που εξελίσσει το μονοθέσιο να περνάει σταδιακά καινοτόμες λύσεις και στα μοντέλα παραγωγής!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!