Xαμένη ευκαιρία λέει ο Ντοβιτσιόζο

Γιώργος Βαρίνος
Xαμένη ευκαιρία λέει ο Ντοβιτσιόζο
Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει ισχυρίζεται ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Η πολυπόθητη νίκη για την Ducati δεν ήρθε ούτε στο Sachsenring, σ’ έναν αγώνα που ξεκίνησε σε βρεγμένη πίστα και τελείωσε με την αγωνιστική γραμμή τελείως στεγνή.

Επομένως ο χρόνος που θα επέλεγε ο κάθε αναβάτης ν’ αλλάξει ελαστικά, αλλά και τι ελαστικά θα φορούσε, θα έπαιζε αποφασιστικό ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο αναφέρει σχετικά: «Είναι αλήθεια ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις το να αλλάζεις νωρίς τα ελαστικά είναι κέρδος, αλλά όταν είσαι στην πίστα είναι διαφορετικό. Όταν βλέπεις απ’ έξω πάντα είναι πιο εύκολα. Προσπαθούσα να πάω όσο πιο γρήγορα γινόταν χωρίς να καταστρέψω το μπροστινό ελαστικό και ίσως δεν είχα διαύγεια. Στην πραγματικότητα μέχρι πριν λίγους νωρίτερα σκεφτόμουν ότι μπορεί να μην χρειαστεί να μπω στα pits καθόλου! Τελικά μπήκα όταν είδα την πινακίδα της ομάδας αλλά στον προηγούμενο γύρο δεν την είδα διότι δεν πρόλαβαν να τη βγάλουν εγκαίρως».

Αυτό ήταν λάθος από την πλευρά της ομάδας του Ντοβιτσιόζο. «Ναι, αν έβγαινα στα pits δυο γύρους νωρίτερα θα έπαιζα για τη νίκη. Όταν είσαι μπροστά στον αγώνα είναι πιο εύκολο να κάνεις το λάθος διότι είναι δύσκολο να πάρεις ορισμένα ρίσκα. Υπό αυτή την έννοια, ο Marquez πέρα από ικανός ήταν και τυχερός με το λάθος του».

Η ομάδα του Ντοβιτσιόζο έβαλε στη μοτοσυκλέτα του Ιταλού το ενδιάμεσο ελαστικό μόνο μπροστά και «...ήταν μια καλή επιλογή», σχολίασε ο Ιταλός, ο οποίος νωρίτερα τόνισε ότι μέσα στο χαμό δεν ήξερε καλά-καλά τι ελαστικά είχε!

«Έμεναν λίγοι γύροι για το τέλος και σ’ αυτές τις συνθήκες δεν χρειάζεσαι τόσο το σλικ. Η αλλαγή από τα βρόχινα στα στεγνά ελαστικά είναι πολύ δύσκολη. Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις την κατάλληλη εμπιστοσύνη και οπωσδήποτε δεν είναι άμεσο κάτι τέτοιο! Φαίνεται σαν να μην ξέρεις να οδηγείς στον πρώτο γύρο!»

Πάντως ο Dovizioso κατάφερε να χαρίσει στην Ducati το 100ο της βάθρο στη μεγάλη κατηγορία και μάλιστα σε μια πίστα που παραδοσιακά δυσκολεύει τους κόκκινους.

«Ήταν ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Είμαι και λίγο απογοητευμένος για να πω την αλήθεια, αλλά είναι σημαντικό που πήραμε το βάθρο εδώ, σε μια πίστα που μας δυσκολεύει».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!