Με βροχή ξεκινά το Ζάξενρινγκ

Γιώργος Βαρίνος
Με βροχή ξεκινά το Ζάξενρινγκ
Συντονιστείτε τον ΟΤΕ TV, για να παρακολουθήσετε τον εξαιρετικά ενδιαφέροντα αγώνα του MotoGP που ξεκινά τώρα!

Υπό συνθήκες δυνατής βροχής ξεκινά ο αγώνας στο Ζάξενρινγκ, στην Γερμανία. Τρομερό το ενδιαφέρον.

Στο ζέσταμα, στη μεγάλη κατηγορία ο Ντάνι Πεντρόζα έδειξε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο στο βρεγμένο και μετά τα μισά περίπου του warm up κατέβαζε συνεχώς χρόνους! Στο τέλος πήρε την πρώτη θέση με 1:33,883 με τις Honda γενικά να δείχνουν να απολαμβάνουν αυτές τις συνθήκες.

Άλλωστε ο κατασκευαστής έκανε το 1-2-3 με τους Κράτσλοου και Μίλερ να ακολουθούν, με τον τελευταίο να προέρχεται από την τεράστια νίκη του στο βρεγμένο Assen πριν 3 εβδομάδες! Δυο Ducati ακολουθούν, όχι οι εργοστασιακές αλλά αυτές των Σκοτ Ρεντιγκ και Χέκτορ Μπαρμπέρα, που πήραν την 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Η καλύτερη Yamaha ήταν στην 6η θέση αυτή του Πόλ Εσπαργκαρό ο οποίος στον τελευταίο του γύρο ξεπέρασε για δυο δέκατα τον Ρόσι.

Ο Ιταλός επίσης έκανε τον καλύτερό του χρόνο στο τέλος, αλλά δεν ήταν αρκετός για κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση.

Στη δεκάδα είχαμε επίσης τις Ducati των Πετρούτσι - Ντοβιτσιόζο και Σμιθ, με τους κόκκινους να έχουν πέντε μοτοσυκλέτες τους στην πρώτη δεκάδα!

Το μεγάλο νέο όμως του warm-up ήταν η πτώση του Μάρκ Μάρκεζ λίγο πριν το τέλος, όταν πάτησε στην άσπρη γραμμή και έχασε πρόσφυση ο πίσω τροχός.

Ο Ισπανός τραυμάτισε λίγο το πιγούνι του, αλλά δεν φάνηκε να έχει κάποιο πρόβλημα πέρα από το ψυχολογικό της πτώσης του λίγο πριν τον αγώνα!

Από την άλλη ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Χόρχε Λορένθο ήταν μόλις 20ος στους 21 αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας στο ζέσταμα!

Για τα ελαστικά να επισημάνουμε ότι όλοι δοκίμασαν την πιο μαλακή - για μπροστά - επιλογή της Michelin και τους άρεσε πάρα πολύ!

Να θυμίσουμε ότι στο Assen όλοι παραπονέθηκαν ότι το μαλακό μπροστά ήταν πιο σκληρό απ’ ότι έπρεπε για τις συνθήκες βροχής.

Στην Γερμανία η Michelin έφερε ένα ακόμα πιο μαλακό μπροστινό ελαστικό και αυτό δοκίμασαν και μίλησαν με πολύ καλά λόγια οι οδηγοί. Πίσω έβαλαν όλοι το μαλακό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!