Η Jeep γιορτάζει τα 75 χρόνια της (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Η Jeep γιορτάζει τα 75 χρόνια της (vid)
Η Jeep γιορτάζει την 75η επέτειο της μάρκας αυτή την εβδομάδα. Σαν και σήμερα, στις 16 Ιουλίου 1941, η Willys-Overland Motor Co., από το Τολέδο, στο Οχάιο, έλαβε την πρώτη σύμβαση για την παραγωγή του μοτέλου Willys MB για χρήση στον αμερικανικό στρατό.

Η ιστορία δείχνει πως τα αυτοκίνητα που δημιουργούνται από την επιτροπές δεν είναι ποτέ πετυχημένα. Η καινοτομία απλά δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.

Αλλά στη σφαίρα της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχουμε μια γιγαντιαία εξαίρεση και δεν είναι άλλη από την Jeep. Το όχημα -αλλά και η ίδια η μάρκα- σφυρηλατήθηκε μέσα στην κάψα του πολέμου και εξελίχθηκε ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο. Η γέννηση της Jeep είναι μια περίπλοκη ιστορία που υπόκειται σε πολλές ερμηνείες. Στις 16 Ιουλίου 1941, η Willys-Overland Motor Co., από το Τολέδο, στο Οχάιο, έλαβε την πρώτη σύμβαση για την παραγωγή του μοτέλου Willys MB για χρήση στον αμερικανικό στρατό. Αυτό το Σαββατοκύριακο, χιλιάδες εργάτες της Fiat Chrysler στο Τολέδο θα συγκεντρωθούν για μια ιδιωτική γιορτή για να τιμήσουν τις απαρχές της μάρκας.

Η πρώιμη ιστορία της Jeep είναι θρυλική και έπαιξε σημαντικό ρόλο, η βοήθεια της μάρκας, στο να νικηθούν οι δυνάμεις του Άξονα κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου είναι αναμφισβήτητη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!