Σε προβληματισμό ο Ρόσι

Γιώργος Βαρίνος
Σε προβληματισμό ο Ρόσι
Με τον αγώνα στο Ζάξενρινγκ να ξεκινά σε λίγες ώρες, οι οδηγοί του MotoGP είναι προβληματισμένοι. Ειδικά η ομάδα της Yamaha. O Λορένθο έπεσε τρεις φορές στα δοκιμαστικά και ο Ρόσι είναι πολύ προβληματισμένος.

Ο Γιατρός είναι πεπεισμένος πως η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha θα έχει ένα πολύ δύσκολο άγωνα στη γερμανική πίστα, ειδικά αν επιστρέψουν την Κυριακή, οι χαμηλές θερμοκρασίες της Παρασκευής.

Οι Yamaha εμφανίστηκαν απελπιστικά εκτός ρυθμού την Παρασκευή, με καμία από τις τέσσερις μοτοσυκλέτες της μάρκας να βρίσκονται στις 10 πρώτες θέσεις στο FP2.

Με τη θερμοκρασία το Σάββατο να ανεβαίνει στους 40 ° C κατά το Q2- -σε σύγκριση με το 19 ° C στο FP2 - όλες οι Yamaha βελτιώθηκαν με τον Ρόσι να ηγείται των προσπαθειών της Yamaha με την τρίτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές.

Αλλά ο επτά φορές πρωταθλητής του MotoGP προειδοποίησε ότι, αν και έχει σημειωθεί πρόοδος μεταξύ Παρασκευής και του Σαββάτου, η Yamaha θα μπορούσε ακόμα να βρεθεί εμπρός σε ένα "μεγάλο, μεγάλο πρόβλημα" αν η θερμοκρασία πέσει την ημέρα του αγώνα. Και φυσικά πέρα από τα αποτελάσματα του αγώνα, ο Ρόσι ξέρει καλά πως αν καταβαραθρωθούν όλες οι Yamaha στον αγώνα εξ αιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, αυτό θα έχει αντίκτυπο και στο κύρος της μάρκας.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να κοντράρει στα ίσα τον Μάρκεζ για τη νίκη, ο Ρόσι απάντησε: "Σε κανονικές συνθήκες, νομίζω ότι είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί και μπορούμε να κάνουμε ένα καλό αγώνα κοντά στον Μαρκ περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία, αλλά κοιτάζοντας τους χρόνους, ο Μάρκεζ είναι πιο γρήγορος, έτσι νομίζω ότι θα είναι δύσκολο. Αλλά τώρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα για όλους είναι ο καιρός, γιατί οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες. Και ειλικρινά, αν έχει κρύο, είμαστε σε μεγάλο, μεγάλο πρόβλημα, επειδή δεν είμαστε ανταγωνιστικοί. Και αν βρέξει, αυτό θα είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για όλους, γιατί εμείς θα πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από το μηδέν και δεν ξέρουμε αν θα είμαστε ανταγωνιστικοί ή όχι."

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!