Λορένθο: «Πολλές οι τρεις πτώσεις»

Λορένθο: «Πολλές οι τρεις πτώσεις»

Ο αναβάτης της Yamaha θα ξεκινήσει τον αγώνα ενδέκατος, πιστεύει όμως ότι θα είναι ανταγωνιστικός και ότι μπορεί να καταλάβει στο Γκραν Πρι μία από τις υψηλότερες θέσεις.

Λορένθο: «Πολλές οι τρεις πτώσεις»

Ο Χόρχε Λορένθο έπεσε μία φορά στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και άλλες δύο στις κατατακτήριες του Σαββάτου. Ωστόσο δηλώνει πεπεισμένος, ότι η ομάδα της Yamaha έχει λύσει τα προβλήματα ρυθμίσεων της μοτοσικλέτας του και έτσι θα έχει την απαιτούμενη ταχύτητα στον αγώνα.

«Οι τρεις πτώσεις ήταν λίγο διαφορετικές η μία από την άλλη» δήλωσε ο Λορένθο και πρόσθεσε, ότι «η αιτία ήταν όμως λίγο – πολύ η ίδια. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι –προς το παρόν- δεν επιτρέπεται να πιέσεις το μπροστινό ελαστικό τόσο πολύ, όσο προηγουμένως. Ωστόσο είμαι χαρούμενος, επειδή καταλάβαμε, γιατί ήμασταν τόσο αργοί χθες. Επεσα πολλές φορές, όμως προτιμώ να το παθαίνω αυτό και να είμαι ανταγωνιστικός, παρά να μην πέφτω και να είμαι 1,5 δευτερόλεπτο πίσω».

Ο περυσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής περιέγραψε και τις πτώσεις του. «Σήμερα, η πρώτη έγινε γιατί καβάλησα το κερμπ (στο εσωτερικό της στροφής 8). Δεν έπρεπε να το έχω καβαλήσει τόσο πολύ. Είχα συνηθίσει να καβαλάω τα κερμπς με τα λάστιχα της Bridgestone, όμως με τα Michelin δεν είναι αυτό εφικτό» δήλωσε ο Λορένθο και συνέχισε: «Στη δεύτερη πτώση, δεν εισχώρησα πολύ μέσα στη ζώνη φρεναρίσματος, ίσως όμως δεν είχα ζεστάνει αρκετά τη δεξιά πλευρά του ελαστικού στον προηγούμενο γύρο. Πήγαινα ευθεία, όχι οπωσδήποτε φρενάροντας δυνατά, όμως έχασα τον έλεγχο του μπροστινού μέρους».

Ο δεύτερος της εφετινής κατάταξης υπογράμμισε επίσης, ότι δεν είναι συνηθισμένο γιαυτόν να κάνει τρία λάθη σε έναν αγώνα, συνέβη όμως αυτό το Σαββατοκύριακο. «Είμαι απογοητευμένος από τις πτώσεις και τη θέση μου, ωστόσο διαπίστωσα τελικά μεγάλη βελτίωση με τη μοτοσικλέτα μου», αποκάλυψε ο Λορένθο. Ακριβώς σε αυτή τη βελτίωση βασίζει και τη αισιοδοξία του για τον αγώνα, μάλιστα πιστεύει ότι αν είχε στη διάθεσή του αρκετά ελαστικά στις κατατακτήριες δοκιμές, θα ξεκινούσε την Κυριακή από την πρώτη σειρά ή στη χειρότερη περίπτωση, από τη δεύτερη.

Ο Ισπανός παραδέχθηκε ότι έχασαν χρόνο στην ομάδα με τις διάφορες ρυθμίσεις της Yamaha του και ότι τους δυσκόλεψαν οι χθεσινές χαμηλές θερμοκρασίες, όμως δεν το βάζει κάτω. Όπως υποστήριξε μάλιστα, «δεν είναι ακόμη πολύ αργά, αν έχουμε στεγνές συνθήκες νιώθω, ότι μπορώ να ανακάμψω και να πετύχω μία καλή θέση αύριο. Χρειάζεται να μείνω πάνω στη μοτοσικλέτα, θέλω όμως να είμαι γρήγορος. Να δούμε, πώς θα νιώσω, αν βρέχει. Δεν θέλω να μπω στον αγώνα με αρνητική ψυχολογία».

Best of internet