Μάρκεζ, ο κυρίαρχος του Ζάξενρινγκ

Μάρκεζ, ο κυρίαρχος του Ζάξενρινγκ

Μάρκεζ, ο κυρίαρχος του Ζάξενρινγκ

Ο Ισπανός κατέκτησε την pole position για το Γερμανικό Γκραν Πρι με δεύτερο τον Μπαρμπέρα και τρίτο τον Ρόσι. Εφιαλτικό Σάββατο για τον Λορένθο, που σημείωσε δύο πτώσεις!

Η Μαρκ Μάρκεζ πέτυχε με τη Honda του τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Γερμανικού Γκραν Πρι και ταυτόχρονα την pole position για τον αγώνα της Κυριακής. Ο Ισπανός ήταν τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από τον Έκτορ Μπαρμπέρα, που έκανε την έκπληξη με την Avintia Ducati. Τρίτος θα εκκινήσει αύριο Βαλεντίνο Ρόσι, που είχε πάνω από μισό δευτερόλεπτο διαφορά χρόνου από τον Μάρκεζ, καθώς στη δεύτερη προσπάθειά του έπεσε σε…κυκλοφορία. Να σημειώσουμε, ότι είναι η τέταρτη εφετινή pole position του Μάρκεζ, ο οποίος προηγείται και στη βαθμολογία.

Σε εφιάλτη εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές για τον Χόρχε Λορένθο, που περιορίστηκε στην ενδέκατη θέση μετά από δύο πτώσεις. Μάλιστα ο αναβάτης της Yamaha δεν κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο MotoGP να προκριθεί απευθείας στο Q2, καθώς δεν περιλαμβανόταν στους δέκα ταχύτερους του Q1.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Ντανίλο Πετρούτσι (Ducati), Πολ Εσπαργκαρό (Yamaha), και Μάβερικ Βινιάλες με Suzuki, ενώ ακολούθησαν οι Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati), Αλέιξ Εσπαργκαρό (Suzuki), Αντρέα Ιανόνε (Ducati), Ντάνι Πεντρόζα (Honda), Χόρχε Λορένθο (Yamaha) και Tζόνι Χερνάντεζ (Ducati).

Best of internet