Επικίνδυνη η πίστα του Ζάξενρινγκ;

Επικίνδυνη η πίστα του Ζάξενρινγκ;

Οι πολυάριθμες πτώσεις στα δοκιμαστικά του Γερμανικού Γκραν Πρι οφείλονται σύμφωνα με αναβάτες στον ακατάλληλο και επικίνδυνο σχεδιασμό της πίστας του Ζάξενρινγκ.

Επικίνδυνη η πίστα του Ζάξενρινγκ;

Η πίστα του Ζάξενρινγκ είναι επικίνδυνη για αγώνες μοτοσικλέτας. Αυτό ισχυρίζεται ο Αλέιξ Εσπαργκαρό, ο οποίος ανέφερε ότι «θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε πραγματικά, αν έχει νόημα, να οδηγούμε εδώ στο Ζάξενρινγκ. Γιατί πολύ απλά είναι πολύ επικίνδυνα». Ο αναβάτης της Suzuki συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «αν θέλεις να είσαι εδώ γρήγορος, τότε θα πάθεις ατύχημα. Δεν παίζει κανέναν ρόλο, πώς θα προσεγγίσεις τον αγώνα».

Ο Ισπανός οδηγός θεωρεί υπεύθυνο για τη συγκεκριμένη κατάσταση τον σχεδιασμό της πίστας και υποστηρίζει, ότι πριν τη στροφή 11 που αποτελεί το πιο συνηθισμένο σημείο πτώσης για τους αναβάτες, προηγούνται ελάχιστες δεξιές στροφές. Έτσι δεν ζεσταίνεται ομοιόμορφα η γόμα του ελαστικού της Michelin και δεν προσφέρει την απαιτούμενη πρόσφυση μόλις φτάσει η μοτοσικλέτα στη στροφή 11.

Μία λύση θα ήταν σύμφωνα με τον Εσπαργκαρό η δημιουργία ενός πρόσθετου σικέιν πριν τη στροφή 11, ώστε να ζεσταθούν καλύτερα τα ελαστικά. «Η στροφή 11 θα παρέμενε επικίνδυνη, όμως το ρίσκο θα ήταν οπωσδήποτε μικρότερο. Το πρόβλημα είναι ωστόσο, ότι δεν υπάρχει χώρος για κάτι τέτοιο», δήλωσε ο οδηγός της Suzuki.

Την άποψη του Εσπαργκαρό για το Ζάξενρινγκ συμμερίζεται και ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, που αποκάλυψε, ότι «πιστεύω, ότι σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η πίστα. Εχουμε δει εδώ πολλά ατυχήματα. Κάθε οδηγός είναι υπέρ της άποψης, να μην τρέχουμε σε αυτή την πίστα, γιατί δεν είναι καλή για αγώνες. Αναμφίβολα, το Ζάξενρινγκ δεν αποτελεί την καλύτερη πίστα του αγωνιστικού ημερολογίου».

Best of internet