Τι χρειάζεται ένα τέτοιο όριο;

Πέτρος Πιτσίνης
Τι χρειάζεται ένα τέτοιο όριο;
Οι κάτοικοι του Κέιμπριτζ διαμαρτύρονται για τα θεόρατα κόκκινα σήματα στους δρόμους, που ενημερώνουν για τον περιορισμό της ταχύτητας των οχημάτων στα 20 μίλια ανά ώρα!

Ένταση έχει δημιουργηθεί στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας με την επιβολή των ορίων ταχύτητας στα 20 μίλια ανά ώρα (32 χλμ./ώρα), όχι όμως γιατί θεωρούνται υπερβολικά χαμηλά, αλλά για την... αισθητική τους.

Σε δρόμους που με δυσκολία χωράει ένα αυτοκίνητο, το όριο δεν αναγράφεται σε κάποια όρθια πινακίδα αλλά στο οδόστρωμα, με έντονη κόκκινη μπογιά που για τους περισσότερους, «χτυπάει» άσχημα στο μάτι.

Το πρότζεκτ των 20 μιλίων, όπως ονομάζεται, στοίχισε 600.000 λίρες Αγγλίας (717.290€ με την τρέχουσα ισοτιμία) και κάθε είσοδος στη ζώνη αυτού του ορίου, έχει «διακοσμηθεί» με τα σήματα που είναι ορατά και από... δορυφόρο.

Ο Σάιμον Ραφλ, κάτοικος της περιοχής, είπε: «Δεν διαφωνώ με το πρότζεκτ των 20 μιλίων σαν ιδέα και σε πολλές περιπτώσεις, είναι καλό να υπάρχουν σαφείς οδικές σημάνσεις στους δρόμους που οδηγούν σε αυτή τη ζώνη. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση, η σήμανση είναι γελοία. Με δυσκολία χωράει ένα αυτοκίνητο σε αυτό το δρομάκι! Προς το παρόν, βλέπουμε αδιαφορία για το περιβάλλον στους αυτοκινητόδρομους ολόκληρης της πόλης».

Ο Τζον Ρίτσαρντς, ανώτερος μηχανικός για τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες, δήλωσε πως για την εφαρμογή του ελέγχου ταχύτητας των 20 μιλίων στους περισσότερους εμπορικούς δρόμους, αλλά και τις κατοικημένες περιοχές του Κέιμπριτζ, θα πρέπει να χρησιμοποιείται σήμανση που θα είναι ευδιάκριτη σε κάθε περίπτωση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!