Έτσι αποχαιρετά την παραγωγή η Mercedes CLS

Πέτρος Πιτσίνης
Έτσι αποχαιρετά την παραγωγή η Mercedes CLS
Η τρέχουσα γενιά του τετράθυρου κουπέ της Mercedes-Benz ετοιμάζεται να βγει στη... σύνταξη μετά από περίπου έξι χρόνια παρουσίας, με τη φίρμα να λανσάρει μια τελευταία ειδική έκδοση!

Η στυλάτη εναλλακτική πρόταση της Mercedes-Benz έναντι στα «παραδοσιακά» σεντάν της πολυτελούς κατηγορίας ονομάζεται CLS και η φίρμα έχει ξεκινήσει να ετοιμάζει την επόμενη γενιά της. Η σημερινή, βρίσκεται από το 2010 στην αγορά και τώρα, αποκτά μια ειδική έκδοση με το όνομα Final Edition.

Αυτή ξεχωρίζει από το πακέτο εμφάνισης AMG Line στο εξωτερικό, που περιλαμβάνει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, πιο «επιθετικούς» προφυλακτήρες, νέα γρίλια με περισσότερο χρώμιο "Diamond Grille", διπλή απόληξη της εξάτμισης και πολυάκτινες ζάντες της AMG με διάσταση 19 ιντσών! Στο εσωτερικό, η σπορ εικόνα συνδυάζεται με τα πολυτελή στοιχεία και στη συγκεκριμένη ειδική έκδοση, την παράσταση «κλέβει» η νέα ταπετσαρία σε μαύρο χρώμα που συνοδεύεται από εξωτερικές ραφές σε διαφορετική απόχρωση, ενώ το σπορ τιμόνι AMG και τα σηματάκια Final Edition προσθέτουν τους απαραίτητους πόντους μοναδικότητας.

Επιπλέον, ο κάτοχος των συγκεκριμένων CLS θα έχει στη διάθεσή του την αναβαθμισμένη ανάρτηση DIRECT CONTROL της Mercedes-Benz και τα εξελιγμένα φώτα MULTIBEAM LED, τα οποία συνδυάζονται με το σύστημα αυτόματης λειτουργίας της μεγάλης σκάλας φώτων Adaptive Highbeam Assist Plus. Το πακέτο Final Edition κοστίζει περίπου 8.200€ και συνδυάζεται με τους περισσότερους κινητήρες στην γκάμα του μοντέλου. Αργότερα, θα παρουσιαστεί και ο αντικαταστάτης της CLS, όμως δυστυχώς, δεν προβλέπεται διάδοχος για το στυλάτο και πρακτικό Shooting Brake, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!