FP2: Έκπληξη Βινιάλες, «άφαντες» οι Yamaha

Πέτρος Πιτσίνης
FP2: Έκπληξη Βινιάλες, «άφαντες» οι Yamaha
Ο αναβάτης της Suzuki εντυπωσίασε και κατέκτησε την πρώτη θέση στις δοκιμές στο Ζάξερινγκ, ενώ καμία Yamaha δεν εμφανίστηκε στη δεκάδα!

Ανακατατάξεις και εκπλήξεις επιφύλασσαν οι ΕΔ του MotoGP στο Ζάξερινγκ, με τον Μάβερικ Βινιάλες να... βάζει τα καλά του και να εντυπωσιάζει, φτάνοντας με τη Suzuki του στην πρώτη θέση! Ακριβώς από πίσω ακολούθησε ο Αντρέα Ιανόνε με τη Ducati, με διαφορά 0.220 δευτερόλεπτα και ο Μαρκ Μάρκεζ της Repsol Honda «έκλεισε» την τριάδα.

Ο τελευταίος ήλπιζε σε... θαύμα και σε κάποια στιγμή βρισκόταν μπροστά από τον Βινιάλες, ωστόσο ο Ισπανός δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια και έκανε εκπληκτικούς γύρους, σταματώντας το χρονόμετρο στο εντυπωσιακό 1:22,1! Λίγο έξω από το «βάθρο» έμεινε ο Καλ Κράτσλοου με 1:22,8 και πέμπτος ακολούθησε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με τη Ducati και χρόνο 1:22,9.

Πάντως, η μεγαλύτερη έκπληξη, ήταν ότι η Yamaha δεν κατάφερε να μπει στη δεκάδα, για πρώτη φορά! Ο «Γιατρός» έμεινε στη 14η θέση, ακριβώς πίσω του ήταν ο Ντάνι Πεντρόσα και 16ος τελείωσε ο Χόρχε Λορένθο, ο οποίος στάθηκε τυχερός και δεν τραυματίστηκε από την πτώση του το πρωί. Αναλυτικά οι χρόνοι παρακάτω.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!