Δοκιμές σε ανασχεδιασμένο σασί ο Μάρκεζ στο Ζάξερινγκ

Πέτρος Πιτσίνης
Δοκιμές σε ανασχεδιασμένο σασί ο Μάρκεζ στο Ζάξερινγκ
Ο αναβάτης της Honda ελπίζει ότι μέχρι και τα δοκιμαστικά του Σαββάτου, θα έχει προλάβει να τεστάρει τη μοτοσυκλέτα με το βελτιωμένο πλαίσιο που έχουν ετοιμάσει οι μηχανικοί.

Ο Μαρκ Μάρκεζ θέλει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη μοτοσυκλέτα του και υποστηρίζει ότι αν το επιτρέψει ο καιρός, το Σάββατο θα δοκιμάσει το ανασχεδιασμένο πλαίσιο της RC213V. Σύμφωνα με τον Ισπανό, το νέο σασί ουσιαστικά είναι μια βελτιωμένη εκδοχή εκείνου που τέσταρε στην πίστα της Βαρκελώνης, το οποίο τελικά απέρριψε.

Αναλυτικά, είπε: «Στη Βαρκελώνη δοκίμασα το νέο πλαίσιο, όμως δεν μου άρεσε και τώρα, θα οδηγήσω μια εξελιγμένη μορφή του. Σήμερα οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν, οπότε ίσως αυτό γίνει αύριο, έτσι κι αλλιώς η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη. Αυτό που θέλουμε να βελτιώσουμε είναι αναμφίβολα η έξοδος από τις στροφές, που όπως όλα δείχνουν, είναι το αδύναμο σημείο μας».

Στη συνέχεια, σχολίασε τη φετινή σεζόν και αναφέρθηκε στη βαθμολογία που τον χωρίζει από τους κυριότερους αντιπάλους του, τον Χόρχε Λορένθο και τον Βαλεντίνο Ρόσι. «Φυσικά κάθε αγώνας που σε κάνει να βελτιώνεις το βαθμολογικό πλεονέκτημά σου, βλέπεις ότι σε φέρνει σε μια καλύτερη κατάσταση. Όμως ακόμη κι αν είσαι στην κορυφή, δεν αλλάζει το γεγονός ότι είσαι στη μέση του πρωταθλήματος. Για παράδειγμα το 2014 είχα μεγάλη απόσταση από τον επόμενο, όμως στο δεύτερο μισό της σεζόν και συγκεκριμένα στην πίστα του Μισάνο είχα πτώση, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς. Το καλό με τους αγώνες μοτοσυκλέτας είναι ότι όλα είναι ρευστά, μέχρι το τέλος» ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!