Η BMW Σειρά 7 νοιάζεται για το περιβάλλον

Πέτρος Πιτσίνης
Η BMW Σειρά 7 νοιάζεται για το περιβάλλον
Η κορυφαία λιμουζίνα της BMW «πρασίνισε», καθώς σύντομα θα αποκτήσει επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις με μικρότερη κατανάλωση, αλλά και χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών ρύπων.

Πρόσφατα, η BMW ανακοίνωσε την ίδρυση της υπο-μάρκας iPerformance, όπου ουσιαστικά φροντίζει για την εξέλιξη των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων της. Έτσι, η Σειρά 7 θα αποκτήσει νέες Plug-In Hybrid εκδόσεις, οι οποίες θα κινούνται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Η συνολική απόδοση ανέρχεται στους 326 ίππους, με τη μέση κατανάλωση να βρίσκεται ανάμεσα στα 2 και 2,5 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα χαμηλά είναι και τα επίπεδα ρύπων, αποβάλλοντας 45-56 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Οι εκδόσεις λέγονται 740e, 740Le και 740Le xDrive, με το L να υποδηλώνει την ύπαρξη του μακρύτερου μεταξονίου και το xDrive να δείχνει ότι πρόκειται για μοντέλο με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι οι επιδόσεις πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 5,3 δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωσή του, ενώ η τελική ταχύτητα έχει περιοριστεί ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η πιο «πράσινη» Σειρά 7 δεν διαφοροποιείται κατά τα άλλα από τις υπόλοιπες «αδερφές» που χρησιμοποιούν μόνο κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αυτό σημαίνει κορυφαία ποιότητα υλικών στην καμπίνα, υπερπλούσιος εξοπλισμός που περιλαμβάνει ακόμη και μασάζ στα καθίσματα ή έλεγχο του ηχοσυστήματος με «χειρονομίες» από τον οδηγό (BMW Gesture Control Tech) και το κλειδί με την οθόνη αφής που επιτρέπει την μικρή κίνηση του οχήματος χωρίς άνθρωπο πίσω από το τιμόνι, ώστε να γίνει ευκολότερη η επιβίβαση ακόμη και σε ένα στενό πάρκινγκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!