To νέο θηρίο του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Γιώργος Βαρίνος
To νέο θηρίο του Κριστιάνο Ρονάλντο!
Με την φράση ”The animal arrive” (Το ζώο έφτασε), ο Κριστιάνο Ρονάλντο ενημέρωσε όλους τους φίλους που έχει στο Instagram και στο Twitter, για το νέο αυτοκίνητο που πρόσθεσε στην συλλογή του.

Αν και ο ίδιος συνεχίζει τις διακοπές του στην Ίμπιθα, με το σκάφος τον γιό του και την... μαμά του... ενημερώθηκε από τους βοηθούς τους στο σπίτι πως παραδόθηκε η Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport που είχε παραγγείλει! Πρόκειται για την τελική έκδοση με την ονομασία 16.4 Grand Sport.

Από το 2005 που ξεκίνησε η παραγωγή της, η Veyron έχει παραχθεί σε περισσότερες από 30 διαφορετικές ειδικές εκδόσεις με ισχύ πάντα πάνω από 1.000 ίππους και τελική ταχύτητα άνω των 400 χλμ./ώρα. Η μεγαλύτερη πιστοποιημένη τελική του αυτοκινήτου έχει μετρηθεί το 2010 στα 431 χιλιόμετρα και την είχε επιτύχει η έκδοση Super Sport .

Οι μηχανικοί της Bugatti έπρεπε να ωθήσουν τα όρια της μηχανολογίας λίγο πιο μακριά για να καταφέρουν να σπάσουν το ρεκόρ τελικής ταχύτητας που κατείχε μια McLaren F1 από το 1993 με 386 χιλιόμετρα. Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο τα κατάφεραν, αλλά επηρέασαν και μια πλειάδα ακόμα κατασκευαστών να δουν ως εφικτό το όριο των 1.000 ίππων ισχύος και των 400 χιλιομέτρων τελικής. Η Veyron συνδύαζε από την πρώτη στιγμή την υψηλή αισθητική και τη μοναδικότητα με καυτές επιδόσεις.

Η Grand Sport Vitesse κατέχει από τον Απρίλιο του 2013 το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για ανοιχτά μοντέλα παραγωγής με 408,84 χλμ./ώρα, ενώ η Veyron 16.4 Sport είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής με κλειστό αμάξωμα, καθώς το κοντέρ της είχε γράψει 431,072 χλμ./ώρα το 2010. Για να πετύχει μάλιστα το ρεκόρ, απενεργοποιήθηκε ο ηλεκτρονικός κόφτης, που ‘’περιόριζε’’ την τελική ταχύτητα του μοντέλου με τους 1.200 ίππους στα 415 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!