Έξι νικητές σε μία σεζόν πριν από 15 χρόνια!

Νίκος Τσιώκος
Έξι νικητές σε μία σεζόν πριν από 15 χρόνια!
Από το 2001 έχουμε να δούμε έξι διαφορετικούς νικητές σε μία σεζόν στο WRC, όπως έγινε και φέτος με τον Αντρέας Μίκελσεν στην Πολωνία.

Ο Αντρέας Μίκελσεν ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη στο Ράλι Πολωνίας και έτσι έχουμε έξι διαφορετικούς νικητές σε μία σεζόν στο WRC. Αυτό είχε να συμβεί εδώ και 15 χρόνια, καθώς τελευταία φορά είδαμε το εν λόγω επίτευγμα το 2001.

Φέτος, εκτός από τον Μίκελσεν, έχουν κερδίσει και οι Σεμπαστιάν Οζιέ, Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, Χέιντεν Πάντον, Κρις Μικ, Τιερί Νεβίλ σε Σουηδία, Μεξικό, Αργεντινή, Πορτογαλία και Ιταλία, αντίστοιχα. Ποιοι ήταν, όμως, οι έξι νικητές πριν από 15 χρόνια. Όλα ξεκίνησαν από το δικό μας Ράλι Ακρόπολις, όταν ο αείμνηστος, πλέον, Κόλιν ΜακΡέι έκανε... χατ τρικ με το Ford Focus RS, αφού προηγουμένως είχε κερδίσει σε Αργεντινή και Κύπρο.

Σειρά πήρε το Ράλι Σαφάρι, όπου ο Τόμι Μάκινεν πανηγύρισε την 23η νίκη της καριέρας του για να ισοφαρίσει τους ΜακΡέι, Κάρλος Σάινθ και Γιούχα Κανκούνεν. Τρίτος διαφορετικός νικητής ήταν στο Ράλι Φινλανδίας. Δεύτερη σερί νίκη για τον Μάρκους Γκρόνχολμ στο... σπίτι του με Peugeot 206, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε.

Ακολούθησε ο Ρίτσαρντ Μπερνς, ο οποίος πανηγύρισε τη μοναδική νίκη της καριέρας του στη Νέα Ζηλανδία με Subaru Impreza, ενώ ο Ζιλς Πανίτσι επικράτησε στην άσφαλτο του Σανρέμο στην Ιταλία για 11,4 δεύτερα του Σεμπαστιάν Λεμπ. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Χεσούς Πούρας, που επίσης πανηγύρισε μόνο μία νίκη στην καριέρα του στο WRC. Αυτή ήταν στη Γαλλία και η πρώτη από της 32 νίκες του Citroen Xsara στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!