50 χρόνια Corolla με επετειακή έκδοση

50 χρόνια Corolla με επετειακή έκδοση

Η Toyota γιορτάζει τα 50 χρόνια από την παραγωγή του πρώτου Corolla με μία επετειακή έκδοση, που θα έχει βάση το Corolla Axio.

50 χρόνια Corolla με επετειακή έκδοση

Στο μακρινό 1966 χρονολογείται η παραγωγή του πρώτου Corolla από την Toyota. Το εν λόγω μοντέλο συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής και η ιαπωνική μάρκα θα το γιορτάσει με μία επετειακή έκδοση. Αυτή θα βασίζεται στο υβριδικό Corolla Axio και θα κυκλοφορήσει σε μωβ, άσπρο ή μαύρο με κόκκινο και μαύρο εσωτερικό με συνθετικό δέρμα.

Ειδικά το κόκκινο προτιμήθηκε, καθώς οι σχεδιαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας θέλουν να επαναφέρουν την ορίτζιναλ απόχρωση, που είχαν και πριν από 50 χρόνια. Επίσης, θα διαθέτει ρετρό κονκάρδες με το στεφάνι από λουλούδια (αυτό σημαίνει το corolla στα λατινικά), απ' όπου πήρε το όνομά του το εν λόγω μοντέλο.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η επετειακή έκδοση του Corolla θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Μακουχάρι της πόλης Σίμπα στην Ιαπωνία, με τους υποψήφιους αγοραστές να οφείλουν να καταθέσουν ένα ποσό της τάξης των 23 χιλιάδων δολαρίων (περίπου 21 χιλιάδες ευρώ).

Best of internet