Μπουγιέ: «Πρωταθλητής με τη McLaren ο Αλόνσο»

Νίκος Τσιώκος
Μπουγιέ: «Πρωταθλητής με τη McLaren ο Αλόνσο»
Ο Ερίκ Μπουγιέ πιστεύει ότι στο μέλλον ο Φερνάντο Αλόνσο μπορεί να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με τη McLaren.

Η νέα συνεργασία της McLaren με τη Honda δεν έχει αποδώσει ακόμα καρπούς. Βέβαια, υπάρχει μία μικρή βελτίωση με καλά αποτελέσματα σε κάποιους αγώνες, αλλά μέχρι εκεί. Ωστόσο, ο Ερίκ Μπουγιέ πιστεύει πως ο Φερνάντο Αλόνσο μπορεί να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα του Γουόκινγκ στο μέλλον.

Ο Ισπανός έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο, έχει συμπληρώσει 34 χρόνια ζωής και σε δύο εβδομάδες θα κλείσει τα 35, όμως φαίνεται πως δε σκέφτεται την απόσυρση. «Δε νομίζω ότι ο Αλόνσο είναι έτοιμος να αποσυρθεί. Είμαι σίγουρος ότι πιστεύει στο πρότζεκτ της McLaren Honda και πως θα καταλήξει να είναι πρωταθλητής.

Σέβομαι τον Φερνάντο, είναι ανταγωνιστικός, πολύ έξυπνος οδηγός και είναι καλός από τις ελεύθερες δοκιμές μέχρι την Κυριακή. Αυτός είναι ο λόγος που είναι ο καλύτερος. Σίγουρα είναι ένας αρχηγός», ανέφερε ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren. Όσο για τη σχέση με τη Honda, τόνισε ότι αυτή είναι καλύτερη και πως οι Βρετανοί παρουσιάζουν βελτίωση. «Πριν από δύο χρόνια υπήρχε πολλή πίεση, αλλά η σχέση είναι καλή τώρα.

Αν συγκρίνεις τις Mercedes, Renault, Ferrari, τους πήρε τρία χρόνια στη βελτίωση των κινητήρων της. Στη Honda έχει πάρει λιγότερο χρόνο, γινόμαστε καλύτεροι και κατά τη γνώμη μου είμαστε ήδη τόσο καλοί όσο η Ferrari από πλευράς αξιοπιστίας. Έχουμε μεγαλύτερη ταχύτητα, περισσότερη ισχύ και η ευθύνη της McLaren είναι να βελτιώνεται συνεχώς», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!