Ποιο είναι το τέλειο καθημερινό αυτοκίνητο; (video)

Ποιο είναι το τέλειο καθημερινό αυτοκίνητο; (video)

Ποιο είναι το τέλειο καθημερινό αυτοκίνητο; (video)

Ενας Ιάπωνας δικηγόρος χρησιμοποιεί τη McLaren P1 για τις καθημερινές του μετακινήσεις στο Τόκιο, ενώ τα Σαββατοκύριακα ξεδίνει με αυτήν σε πίστες αγώνων.

Για τους κοινούς θνητούς, το τέλειο αυτοκίνητο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις στην πόλη πρέπει να είναι ευέλικτο, πρακτικό και οικονομικό. Για τον ανατρεπτικό Γκο Χιραμάτσου είναι απλά μία πράσινη McLaren P1. Ο δικηγόρος από το Τόκιο είναι φανατικός φίλος των McLaren και πέρυσι είχε αγοράσει μία 650S, στην οποία ήρθε να προστεθεί εφέτος μία Ρ1.

Ο 43χρονος Ιάπωνας δεν έχει μόνιμα παρκαρισμένη την Ρ1 στο γκαράζ του, αλλά τη χρησιμοποιεί κανονικά για τις καθημερινές του μετακινήσεις. Όπως εξηγεί στο βίντεο, μένει σε ένα προάστιο του Τόκιο και πηγαίνει κάθε ημέρα στο γραφείο του στο κέντρο της πόλης επιλέγοντας έναν μητροπολιτικό αυτοκινητόδρομο, που είναι σε αρκετά σημεία άδειος, ώστε να απολαμβάνει το νέο του απόκτημα. Ο Χιραμάτσου αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου, να μπορώ να χαλαρώνω λίγο. Όταν πατάς το πεντάλ του γκαζιού, νιώθεις το συνδυασμό από τον ήχο του V8 κινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα. Νιώθεις μέσα στο σώμα σου, ότι ωθείσαι από βενζίνη και ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή είναι μία εντελώς διαφορετική διάσταση σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα».

Ο γκαζιάρης δικηγόρος προτιμά μάλιστα να περνά αρκετά Σαββατοκύριακα με την πράσινη McLaren P1 σε αυτοκινητοδρόμια, παρά με τη σύζυγό του, τον πεντάχρονο γιο, την τρίχρονη κόρη και τον σκύλο τους, που προφανώς δείχνουν μεγάλη κατανόηση για το πάθος του. Μία από τις πίστες, που επισκέπτεται, είναι και το Fuji Speedway, όπου έχει πιάσει τα 300 χλμ./ώρα, ενώ άλλες φορές ξεκινά τα άγρια χαράματα με φίλους του για να οδηγήσει την Ρ1 σε μία καταπράσινη περιοχή με φιδίσιους δρόμους και λίμνες, η οποία ονομάζεται «το Νιρμπουργκρινγκ της Ιαπωνίας».

Εμείς πάντως του βγάζουμε το καπέλο, γιατί οι περισσότεροι κάτοχοι πανάκριβων και πανίσχυρων hypercars τα έχουν κλειδαμπαρωμένα σε γκαράζ και τα χρησιμοποιούν μόνον σε ειδικές περιπτώσεις, αντί να τα απολαμβάνουν καθημερινά!

All in a Day's Work - McLaren P1™

Best of internet