Γεννητούρια στην οικογένεια Megane

Γεννητούρια στην οικογένεια Megane

Γεννητούρια στην οικογένεια Megane

Ένα νέο σεντάν, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Προύσα της Τουρκίας, θα προστεθεί από τις αρχές του επόμενου έτους στη γκάμα του Renault Megane.

Eνα νέο μέλος θα προστεθεί στην οικογένεια του Renault Megane τέταρτης γενιάς μετά το πεντάθυρο και το στέισον βάγκον. Πρόκειται για το τετράθυρο σεντάν, το οποίο προσανατολίζεται σχεδιαστικά προς το μεγαλύτερο Talisman και βασίζεται στη μεσαία πλατφόρμα της γαλλικής μάρκας. Σήμα κατατεθέν του νέου μοντέλου αποτελεί η τεράστια ηλιοροφή, που σχηματίζει μαζί με το μαύρο τμήμα της υπόλοιπης οροφής μία ενότητα και φτάνει έως το πίσω παρμπρίζ. Επίσης δυνατό όπλο του Megane Sedan θεωρείται και ο χώρος αποσκευών με 508 λίτρα όγκο και αισθητήρες, χάρη στους οποίους ανοίγει πλησιάζοντας το πόδι κάτω από το πίσω καπό.

Στο εσωτερικό προβλέπονται μεταξύ άλλων μία οθόνη 8,7 ιντσών σχήματος ταμπλέτας για το σύστημα πολυμέσων, όπως επίσης σύστημα προβολής πληροφοριών στο μπροστινό παρμπρίζ (head up display). Επίσης ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος εμπρός από εμπόδια, σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και βέβαια υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Η αρχική γκάμα των κινητήρων απαρτίζεται από δύο σύνολα βενζίνης με 115 και 130 ίππους, μάλιστα η τελευταία έκδοση εφοδιάζεται προαιρετικά και με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων τύπου διπλού συμπλέκτη. Υπάρχουν επίσης και τρεις πετρελαιοκινητήρες 90, 110 και 130 ίππων, που συνδυάζονται στάνταρ με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Το νέο Renault Megane Sedan θα κατασκευάζεται στην Προύσα της Τουρκίας και θα εξάγεται σε πολλές χώρες, ενώ εκτιμάται ότι θα παρουσιαστεί επίσημα τον Οκτώβριο στο Σαλόνι του Παρισιού και θα αρχίσει να πωλείται στις αρχές του 2017.

Best of internet