Ρόσι: «Πίσω στο πρόγραμμα η Michelin»

Νίκος Τσιώκος
Ρόσι: «Πίσω στο πρόγραμμα η Michelin»
Ο Βαλεντίνο Ρόσι πιστεύει ότι η Michelin έχει μείνει πίσω στο πρόγραμμα με τα βρόχινα ελαστικά, ενώ ο Χόρχε Λορένθο τόνισε πως η γαλλική εταιρεία πιάστηκε αδιάβαστη με την επιστροφή της στο Moto GP.

Τα παράπονά τους για τα ελαστικά της Michelin εξέφρασαν οι Βαλεντίνο Ρόσι και Χόρχε Λορένθο. Ο «Γιατρός» πιστεύει ότι η γαλλική εταιρεία έχει μείνει πίσω στο πρόγραμμα, όσον αφορά τα βρόχινα ελαστικά. «Με τα βρόχινα ελαστικά η Michelin αυτή τη στιγμή είναι εκεί που βρισκόταν με τα σλικ τον περασμένο Μάρτιο.

Μετά από αυτό, δούλεψαν και βελτίωσαν πολύ το μπροστινό ελαστικό. Με τα βρόχινα έχουν μείνει πίσω στο πρόγραμμα. Αυτά τα ελαστικά έχουν πολλή πρόσφυση πίσω και πολύ λίγη μπροστά, ακριβώς το αντίθετο με τα Bridgestone που είχαμε πέρυσι.

Συνηθίζαμε να ασκούμε πολλή πίεση στο μπροστινό και γι' αυτό τώρα, μόλις πιέζουμε τα Michelin, ζητάμε πάρα πολλά από αυτούς και οι μπροστινοί δε λένε τίποτα», ανέφερε ο VR46. Από τη μεριά του, ο Λορένθο τόνισε πως η Michelin πιάστηκε αδιάβαστη με την επιστροφή της στο Moto GP, καθώς είναι διαφορετικές οι μοτοσικλέτες σε ισχύ και βάρος.

«Μετά από έξι ή εφτά χρόνια μακριά από το πρωτάθλημα, η Michelin έχει πιαστεί αδιάβαστη για το πόσο ισχυρές και βαριές είναι οι μοτοσικλέτες και με λιγότερα ηλεκτρονικά. Έχουμε πολλά προβλήματα στο να βρούμε τα σωστά ελαστικά για κάθε πίστα.

Κάποιες φορές είναι τα σωστά, κάποιες άλλες όχι. Ελπίζω ότι με μεγαλύτερη εμπειρία θα βρίσκουμε τα σωστά πιο συχνά. Αν νιώθω το μπροστινό ελαστικό, μπορεί να είμαι ο πιο γρήγορος, όπως έχω δείξει. Όμως, αν δεν το νιώθω, μπορεί να είμαι ο πιο αργός», ήταν τα λόγια του Ισπανού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!