Θεατές και οδηγοί κατά του Halo

Θεατές και οδηγοί κατά του Halo

Θεατές και οδηγοί κατά του Halo

Η FIA έχει αποφασίσει τη θέσπιση ενός συστήματος προστασίας των οδηγών από τον επόμενο χρόνο, αν και το απορρίπτουν οι περισσότεροι πιλότοι και το 80% των θεατών.

Με το σύστημα προστασίας Halo εμφανίστηκε στην πίστα του Σίλβερστοουν το μονοθέσιο της Red Bull με οδηγό τον Γάλλο Πιέρ Γκασλί. Η Red Bull και οι υπόλοιπες ομάδες –εκτός Sauber, που αναχώρησε λόγω οικονομικών προβλημάτων- πραγματοποιούν αυτό το διήμερο τις τελευταίες ενδιάμεσες δοκιμές της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Ετσι βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει η αυστριακή ομάδα το νέο σύστημα προστασίας των πιλότων από θραύσματα, που προβλέπεται υποχρεωτικά από το επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1.

Ωστόσο το Halo βρίσκεται στο στόχαστρο οδηγών και θεατών. Στις ελεύθερες δοκιμές του Βρετανικού Γκραν Πρι το είχε τεστάρει και ο Φέτελ, που έδειξε προβληματισμένος από το εξάρτημα από τιτάνιο. Ο Γερμανός μίλησε μάλιστα «για πολύ κακή ορατότητα», η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί αρνητικός παράγοντας στη διάρκεια ενός αγώνα.

Εξάλλου και οι φίλοι της Formula 1 βρίσκουν το Halo μάλλον τραβηγμένο και το απορρίπτουν. Μάλιστα σε τελευταία ιντερνετική δημοσκόπηση τάχθηκε το 80% των συμμετεχόντων κατά του νέου συστήματος, ωστόσο η FIA δείχνει αποφασισμένη να μην υποχωρήσει.

Best of internet