Η επέλαση των αυτόνομων mini bus! (video)

Η επέλαση των αυτόνομων mini bus! (video)

Η επέλαση των αυτόνομων mini bus! (video)

Εξαπλώνεται η χρήση των ρομποτικών μικρών λεωφορείων σε διάφορες πόλεις σε όλον τον πλανήτη. Τώρα θα κυκλοφορούν και σε περιοχή του Τόκιο.

Το Τόκιο είναι η πρώτη ιαπωνική πόλη, στην οποία θα κυκλοφορήσουν αυτόνομα λεωφορειάκια. Το EZ10 Robot Shuttle μπορεί να μεταφέρει έως δώδεκα επιβάτες και εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες, που προσφέρουν δέκα ώρες αυτονομία. Επίσης διαθέτει ειδική ράμπα με υδραυλικό μηχανισμό, ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση ηλικιωμένα άτομα και Α.Μ.Ε.Α.

Το mini bus θα πραγματοποιεί από τον Αύγουστο δρομολόγια σε μία προκαθορισμένη διαδρομή, που θα ελέγχεται συνέχεια από το σύστημα πλοήγησης, τους αισθητήρες και τις κάμερες. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 40 χλμ./ώρα και έχει κατασκευαστεί από αλουμίνιο και υαλοβάμβακα για υψηλότερη αντοχή και χαμηλότερο βάρος.

Οι κατασκευαστές του διαβεβαιώνουν, ότι έχουν ελέγξει «διπλά και τριπλά» όλα τα συστήματα ασφαλείας του ρομποτικού λεωφορείου, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη δύο σοβαρών ατυχημάτων με τη συμμετοχή αυτόνομων μοντέλων της Tesla. Τα πρώτα EZ10 Robot Shuttles θα χρησιμοποιηθούν για τις μετακινήσεις επιβατών σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της περιοχής Τσίμπα στο μητροπολιτικό Τόκιο.

Japan's First Self-Driving Bus Hits Road

Best of internet