Ρος Μπρόουν: «Eνας άλλος Φέτελ στα παρασκήνια»

Ρος Μπρόουν: «Eνας άλλος Φέτελ στα παρασκήνια»

Ρος Μπρόουν: «Eνας άλλος Φέτελ στα παρασκήνια»

Ο μέντορας του Μίκαελ Σουμάχερ συμβουλεύει τη Ferrari να συνεχίσει με συνέπεια το πλάνο της και υποστηρίζει ότι ο Φέτελ ακολουθεί την τακτική του Σούμι προς τα έξω!

Ο Ρος Μπρόουν ήταν ο «υπερεγκέφαλος», που κρυβόταν επί χρόνια πίσω από τις επιτυχίες του Σουμάχερ και την κυριαρχία της Ferrari. Γιαυτό και έχουν τα λόγια του Βρετανού για τον Φέτελ και τη σημερινή κατάσταση στη Scuderia ιδιαίτερη βαρύτητα. Ο Μπρόουν σύγκρινε μάλιστα τον Σούμι με τον Φέτελ, λέγοντας για τον Σεμπάστιαν, ότι «ο τρόπος που προσεγγίζει τα θέματα μοιάζει πολύ με εκείνον του Σουμάχερ. Υπερασπίζεται την ομάδα, δεν της ασκεί δημόσια κριτική, δεν προκαλεί αναστάτωση. Αυτό οφείλεται στον χαρακτήρα του, αλλά και στο γεγονός, ότι το έχει παρατηρήσει και στον Μίκαελ στο παρελθόν».

Στη συνέντευξή του στο βρετανικό κανάλι ‘’Sky Sports F1’’ τόνισε ο Μπρόουν για τον Φέτελ, ότι «κατανοεί, ότι αυτό είναι αναγκαίο. Θα ήταν καταστροφικό, αν άρχιζε να ασκεί ο Σεμπάστιαν δημόσια κριτική στην ομάδα του». Συμπλήρωσε πάντως, ότι «αν είναι όπως ο Μίκαελ, τότε θα εκφράζει ξεκάθαρα τη γνώμη του εντός της ομάδας. Και έτσι πρέπει να είναι. Οφείλει να συζητάει με τη διοίκηση της ομάδας και με τους μηχανικούς, πώς θα μπορέσει να γίνει καλύτερο το τιμ».

Για τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Scuderia είναι ξεκάθαρο, ότι τα μέτρια αποτελέσματα αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τη Ferrari, την οποία προειδοποιεί «να μην τρελαθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης. Μπορεί να συμβεί εύκολα, να προκληθεί αναστάτωση στο όλον σύστημα και τότε να υπάρχουν μόνον αντιδράσεις, αντί να επενδύσουν σε έναν σωστό σχεδιασμό και στην οργάνωση». Όπως αποκάλυψε ο Μπρόουν για την εποχή του, «υπήρχαν πάντα πλάνα. Γνωρίζαμε, τι έπρεπε να κάνουμε σε έξι, σε δώδεκα μήνες, αντί να επενδύουμε συνέχεια χρήματα στη λύση ενός προβλήματος. Επίσης, ο Ζαν Τοντ και ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο είχαν συνέχεια τα πάντα υπό έλεγχο. Αυτό επέτρεπε την καλή λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος και του τμήματος σχεδιασμού».

Ο Βρετανός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τωρινό έμψυχο δυναμικό της Scuderia και πιο συγκεκριμένα στον διάδοχό του. «Ο Τζέιμς Άλισον είναι σπουδαίος. Αν του δώσουν το απαιτούμενο μπάτζετ και χρόνο και δημιουργήσουν γύρω από αυτόν την αναγκαία υποδομή, τότε θα έχουν επιτυχία, γιατί διαθέτουν και σπουδαίους οδηγούς. Δεν επιτρέπεται όμως να αντιδράσουν σπασμωδικά και ακραία».

Best of internet