Δε θα κάνει έφεση για Ρόσμπεργκ η Mercedes

Νίκος Τσιώκος
Δε θα κάνει έφεση για Ρόσμπεργκ η Mercedes
Η Mercedes αποδέχτηκε την ποινή των αγωνοδικών στον Νίκο Ρόσμπεργκ και δεν έκανε, ούτε θα κάνει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Ποινή δέκα δευτερολέπτων δέχτηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στο Σίλβερστοουν για τις εντολές της Mercedes, όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων. Τα «ασημί βέλη» σκόπευαν να κάνουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, όμως προτίμησαν να μην προχωρήσουν σε αυτή, αφού τόνισαν σε ανακοίνωσή τους ότι αποδέχονται την απόφαση των αγωνοδικών.

«Μπορούσαμε να αποδείξουμε στους αγωνοδίκες ότι ήταν επικείμενη μία εγκατάλειψη από κιβώτιο ταχύτητας και επιτρέπειται από τους κανονισμούς να συμβουλέψουμε τον Νίκο (Ρόσμπεργκ) για την απαιτούμενη αλλαγή στη ρύθμιση.

Όμως, η συμβουλή να αποφύγει την έβδομη ταχύτητα θεωρήθηκε ως παράβαση της Τεχνικής Οδηγίας 016-16 και του Άρθρου 27.1 των Αθλητικών Κανονισμών. Η ομάδα αποδέχεται την εξήγηση των αγωνοδικών για τον κανονισμό, την απόφασή τους και την ποινή», ανέφερε η ανακοίνωση της ομάδας του Μπράκλεϊ.

Έτσι, ο Ρόσμπεργκ έχασε οριστικά τη δεύτερη θέση στον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας και η διαφορά από τον Χάμιλτον στη βαθμολογία μειώθηκε στον πόντο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!