Ξαναγεννιέται η Αlfa Romeo Alfetta

Ξαναγεννιέται η Αlfa Romeo Alfetta

Ξαναγεννιέται η Αlfa Romeo Alfetta

Μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες επαναφέρει η Alfa Romeo το όνομα της Alfetta σε ένα νέο σεντάν κορυφαίων προδιαγραφών, που θα κυκλοφορήσει το 2018.

Η Alfa Romeo θέλει να αναπτυχθεί, γιαυτό και επανενεργοποιεί γνωστά ονόματα μοντέλων με σημαντική ιστορία. Η αρχή έγινε με τη Giulia και η συνέχεια θα δοθεί με την Alfetta, με την οποία φιλοδοξεί να επανέλθει από το 2018 η ιταλική μάρκα στη μεγάλη κατηγορία. Το όνομα δεν είναι βέβαια άγνωστο στους παλαιότερους, αφού η Alfetta υπήρξε ένα από τα δυναμικότερα μοντέλα της Alfa Romeo και κατασκευαζόταν από το 1972 έως το 1984.

Kύριοι αντίπαλοι της νέας Alfetta θα είναι ουσιαστικά τα αντίστοιχα γερμανικά μοντέλα, όπως το Audi A6, η σειρά 5 της BMW και η Mercedes E-class. Το ιταλικό σεντάν θα διαφοροποιηθεί σχεδιαστικά από τη Giulia, με την οποία θα διαθέτει σχεδιαστικές ομοιότητες μόνον στο κέντρο της μάσκας, όπου θα δεσπόζει το γνωστό Scudetto σε σχήμα ασπίδας. Η Alfetta επόμενης γενιάς θα είναι πισωκίνητη και –κατόπιν παραγγελίας- τετρακίνητη, ενώ θεωρείται πιθανόν ότι θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση στέισον βάγκον.

Η γκάμα των κινητήρων θα απαρτίζεται ουσιαστικά από τα μηχανικά σύνολα της Giulia με την κορυφαία έκδοση να εφοδιάζεται με τον V6 των 2,9 λίτρων και των 510 ίππων, που εξέλιξαν από κοινού η Alfa Romeo και η Ferrari. Η πιο ισχυρή ντιζελοκίνητη Alfetta θα αποδίδει 300 άλογα, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει και υβριδική έκδοση Plug-in, κυρίως για την αμερικανική αγορά όπου θα στοχεύει το μελλοντικό μοντέλο των Ιταλών.

Best of internet