Φέτελ: «Απλά δεν είχα πρόσφυση»

Νίκος Τσιώκος
Φέτελ: «Απλά δεν είχα πρόσφυση»
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έδωσε εξηγήσεις για το συμβάν με τον Φελίπε Μάσα και τόνισε ότι απλά δεν είχε πρόσφυση και αναγκαστικά βγήκε εκτός πίστας, αφού έχανε το πίσω μέρος.

Έναν από τους χειρότερους αγώνες της είχε στο Σίλβερστοουν η Ferrari. Ο Κίμι Ραϊκόνεν κατάφερε να τερματίσει πέμπτος, αλλά ο Σεμπάστιαν Φέτελ αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες. Ο Γερμανός δεν είχε καθόλου ρυθμό, πάλευε να μπει στη δεκάδα, όμως είχε και κάποιες μικρές εξόδους, καθώς και τετακέ.

Μάλιστα, δέχτηκε και ποινή πέντε δευτερολέπτων στον χρόνο του λόγω του συμβάντος με τον Φελίπε Μάσα. Γι' αυτό και έδωσε εξηγήσεις, με τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή να τονίζει ότι απλά δεν είχε πρόσφυση, έχανε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του και αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας παίρνοντας μαζί του και τον Βραζιλιάνο.

«Η κλήση να μπω μέσα (για πιτ στοπ) ήταν σωστή. Αλλά μετά έχασα πολύ χρόνο, όταν είχα τετακέ. Χάθηκε το όλο πλεονέκτημα και από εκεί και μετά ήταν αρκετά δύσκολο να προσπεράσω και να προχωρήσω μπροστά. Σε γενικές γραμμές, δεν ήταν η μέρα μας, δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι. Τόσο απλά», είπε, αρχικά, για να αναφερθεί και στην ποινή.

«Δε νομίζω ότι ήταν αναγκαία (η ποινή). Δεν προσπαθούσα να τον στριμώξω, απλά έβγαινα εγώ ο ίδιος εκτός πίστας, δεν είχα καθόλου πρόσφυση. Κάθε φορά που ήθελα να στρίψω έχανα το πίσω μέρος. Προφανώς γι' αυτόν (τον Μάσα) φάνηκε άσχημο, δε γνωρίζω αν είχε τόσο λίγη πρόσφυση όσο είχα εγώ. Γι' αυτόν φάνηκε ότι τον ανάγκασα να βγει εκτός πίστας, όμως δεν μπορούσα να πάω πουθενά αλλού».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!