Ποινή δέκα δευτερολέπτων για Ρόσμπεργκ

Νίκος Τσιώκος
Ποινή δέκα δευτερολέπτων για Ρόσμπεργκ
Με ποινή δέκα δευτερολέπτων στον χρόνο του τιμωρήθηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ για τις εντολές της Mercedes και χάνει τη δεύτερη θέση. Η συνομιλία που... έκαψε τον Γερμανό. Έφεση από τα «ασημί βέλη».

Οι εντολές της Mercedes στον Νίκο Ρόσμπεργκ για το πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων προκάλεσαν πρόβλημα στον Γερμανό. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας πήρε εντολές για ρυθμίσεις, κάτι που δεν επιτρέπεται από τη FIA, η οποία έχει περιορίσει την ενδοεπικοινωνία.

Γι' αυτό, τιμωρήθηκε με ποινή δέκα δευτερολέπτων στον χρόνο του, η οποία του στερεί τη δεύτερη θέση, που πάει στον Μαξ Φερστάπεν, και τον ρίχνει στην τρίτη. Κάτι που σημαίνει ότι η διαφορά από τον Λιούις Χάμιλτον μειώθηκε στον έναν βαθμό. «Έχοντας εξετάσει εκτενώς το θέμα οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι η ομάδα έδωσε κάποιες οδηγίες στον οδηγό που επιτρέπονται από την Τεχνική Οδηγία 014-16.

Ωστόσο, αποφάσισαν ότι μετά δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες που δεν επιτρέπονται από την Τεχνική Οδηγία και αποτελούν παράβαση του Άρθρου 27.1 των Αθλητικών Κανονισμών, που λέει ότι ο οδηγός θα έπρεπε να οδηγήσει μόνος του και χωρίς βοήθεια το μονοθέσιο», ανέφερε η ανακοίνωση των αγωνοδικών του Σίλβερστοουν.

Η συνομιλία που... έκαψε τον Ρόσμπεργκ

Όσο για τη συνομιλία και τις εντολές, που... έκαψαν τον Ρόσμπεργκ, αυτές εστιάζουν στη συμβουλή να παρακάμψει την έβδομη ταχύτητα. Για την ακρίβεια, υπήρξε ο παρακάτω διάλογος.

Ρόσμπεργκ: «Πρόβλημα στο κιβώτιο».

Μηχανικός: «Default οδηγού 1-0-1, default σασί 0-1, default σασί 0-1».

Μηχανικός: «Απέφυγε την έβδομη ταχύτητα Νίκο, απέφυγε την έβδομη ταχύτητα».

Ρόσμπεργκ: «Τι σημαίνει αυτό, πρέπει να την παρακάμψω;».

Μηχανικός: «Επιβεβαίωσε Νίκο, πρέπει να την παρακάμψεις. Επιβεβαίωσε, πρέπει να την παρακάμψεις».

Έφεση από Mercedes

Πάντως, στην ομάδα του Μπράκλεϊ δεν έμειναν με... σταυρωμένα τα χέρια και κατέθεσαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ώστε να μην ισχύσει η ποινή και να επιστραφεί η δεύτερη θέση στον έμπειρο πιλότο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!