Δεν πτοήθηκε από τη βροχή ο Χάμιλτον, τρίτη σερί νίκη στο Σίλβερστοουν

Νίκος Τσιώκος
Δεν πτοήθηκε από τη βροχή ο Χάμιλτον, τρίτη σερί νίκη στο Σίλβερστοουν
Αυτή τη φορά δεν είχαμε... ευτράπελα μεταξύ Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Βρετανός δεν πτοήθηκε από τη βροχή, πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη στο Σίλβερστοουν και μείωσε τη διαφορά στη βαθμολογία, ενώ την πανηγύρισε με γύρο θριάμβου, τη στιγμή που ο Γερμανός περιμένει να μάθει αν θα δεχτεί ποινή. Τρίτος ο εκπληκτικός Φερστάπεν.

Βροχή πριν από την εκκίνηση του αγώνα, βρόχινα αντί για σλικ ελαστικά, πολλές έξοδοι στην Άμπεϊ, όπου υπήρχε νερό και τα μονοθέσια γλιστρούσαν, εκκίνηση με αυτοκίνητο ασφαλείας για πέντε γύρους στην πίστα, αλλά τίποτα απ' όλα αυτά δεν πτόησαν τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός δεν αντιμετώπισε προβλήματα, έφτασε άνετα στον τερματισμό και πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη μέσα στο... σπίτι του.

Μάλιστα, αυτή πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον τρις παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς του και έκανε έναν... μίνι γύρο του θριάμβου σαν να είχε κατακτήσει εκ νέου τον τίτλο. Όσον αφορά τον Νίκο Ρόσμπεργκ, ο Γερμανός είχε τα... θέματά του. Το πρώτο εμπόδιο άκουγε στο όνομα του Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό να... παίζει εξαιρετική άμυνα και να τον κρατάει για πολλή ώρα πίσω του.

Ο πιλότος της Mercedes, τελικά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ταλαντούχου πιλότου, τερμάτισε δεύτερος, αλλά προς το τέλος αντιμετώπισε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Μάλιστα, οι εντολές από τα «ασημί βέλη» για τις ρυθμίσεις μπορεί να του κοστίσουν, καθώς είναι υπό έρευνα από τους αγωνοδίκες και αναμένεται να μάθει αν θα δεχτεί ή όχι ποινή.

Από εκεί και πέρα, ο Φερστάπεν έμεινε τρίτος, παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε, όμως πήρε το χειροκρότημα, ειδικά για την εκπληκτική κίνηση και την προσπέραση στον Ρόσμπεργκ. Ακολούθησαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Κίμι Ραϊκόνεν, με τον Iceman να φέρνει το καλύτερο αποτέλεσμα για την τραγική Ferrari σε αυτό το Γκραν Πρι. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μπήκε με τα... χίλια ζόρια στη δεκάδα και κατόρθωσε να τερματίσει μόλις στην ένατη θέση.

Ενδιάμεσα στους πιλότους της Scuderia μπήκαν... σφήνα οι Σέρχιο Πέρεζ, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Κάρλος Σάινθ Τζούιορ, με τον Ντανιίλ Κβιάτ να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Τζόλιον Πάλμερ, Ρίο Χαριάντο, Ρομάν Γκροζάν, Μάρκους Έρικσον και Πασκάλ Βερλάιν.

Έτσι, ο Χάμιλτον μείωσε τη διαφορά στη βαθμολογία στους 4 βαθμούς (171 έναντι 167) και ενδέχεται να μειωθεί κι άλλο, αν δεχτεί ποινή ο Ρόσμπεργκ, ενώ ο Ραϊκόνεν έμεινε μόνος τρίτος με 106. Στους κατασκευαστές η Mercedes ξέφυγε στους 338, με τη Ferrari να είναι δεύτερη με 204 και τη Red Bull να ακολουθεί με 195.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Χάμιλτον Mercedes Νικητής

Ρόσμπεργκ Mercedes +6.911

Φερστάπεν Red Bull +8.250

Ρικιάρντο Red Bull +26.211

Ραϊκόνεν Ferrari +69.743

Πέρεζ Force India +76.941

Χούλκενμπεργκ Force India +77.712

Σάινθ Τζούνιορ Toro Rosso +85.858

Φέτελ Ferrari +91.654

Κβιάτ Toro Rosso +92.600

Μάσα Williams +1 γύρο

Μπάτον McLaren +1 γύρο

Αλόνσο McLaren +1 γύρο

Μπότας Williams +1 γύρο

Νασρ Sauber +1 γύρο

Γκουτιέρεζ Haas +1 γύρο

Εγκατέλειψαν

Μάγκνουσεν Renault 49ο γύρο

Πάλμερ Renault 37ο γύρο

Χαριάντο Manor 24ο γύρο

Γκροζάν Haas 17ο γύρο

Έρικσον Sauber 11ο γύρο

Βερλάιν Manor 6ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Ρόσμπεργκ 171

Χάμιλτον 167

Ραϊκόνεν 106

Ρικιάρντο 100

Φέτελ 98

Φερστάπεν 87

Μπότας 54

Πέρεζ 47

Μάσα 38

Γκροζάν 28

Χούλκενμπεργκ 26

Σάινθ Τζούνιορ 26

Κβιάτ 23

Αλόνσο 18

Μπάτον 13

Μάγκνουσεν 6

Βερλάιν 1

Φαντόρν 1

Γκουτιέρεζ 0

Πάλμερ 0

Έρικσον 0

Νασρ 0

Χαριάντο 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 338

Ferrari 204

Red Bull 195

Williams 92

Force India 73

Toro Rosso 41

McLaren 32

Haas 28

Renault 6

Μanor 1

Sauber 0

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!