Θρίαμβος της Kawasaki στη Laguna Seca

Γιώργος Βαρίνος
Θρίαμβος της Kawasaki στη Laguna Seca
Ένα βήμα πιο κοντά στο δεύτερο συνεχόμενο Τίτλο του έκανε σήμερα ο Τζοναθαν Ρέα, κατορθώνοντας να πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα των SBK στη Laguna Seca.

Ο αγώνας που που έγινε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στην Καλιφορνέζικη πίστα ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις.

Στην εκκίνηση δυνατός ήταν ο Σάιξ (Kawasaki) από την pole και εντυπωσιακός ο Ντέιβις (Ducati) που πέρασε γρήγορα στη 2η θέση, μπροστά από τον Ρέα. Οι τρεις μπροστά ήταν κοντά, με τον Τζουλιάνο (Ducati) πιο πίσω να μένει μπροστά από τον Νίκυ Χέντεν (Honda). 21 γύρους πριν το τέλος ο Ντέιβις πήρε το προβάδισμα κι έδειχνε ικανός να πάρει μια τρίτη συνεχόμενη νίκη στην Laguna, μετά το περσινό του διπλό. Όμως στην 6η στροφή της πίστας πίεσε παραπάνω απ’ ότι έπρεπε και ο άσος της Ducati έχασε τον έλεγχο και είχε την πτώση.

Ο Ρέα είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία όλο το Σ/Κ στην Αμερικάνικη πίστα, στην οποία δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ στην καριέρα του. Ένα μικρό λάθος στην Corkxcrew στέρησε λίγο χρόνο από τον Ρέα, ο οποίος όμως γρήγορα συνήλθε κι άρχισε να κάνει διαφορά από τον Σάιξ. Όμως αργότερα θα έκανε και πάλι το λάθος στην Corkscrew, κάτι που θα τον ανάγκαζε αυτή τη φορά να παραχωρήσει την πρώτη του θέση. Πάλεψε όμως σκληρά στη συνέχεια και ανέλαβε και πάλι τα ηνία του αγώνα, για να τερματίσει τελικά οχτώ δέκατα μπροστά από τον ομόσταυλό του.

Την τρίτη θέση πήρε ο θρύλος του MotoGP και οδηγός της Honda στα SBK-Motul, Νίκυ Χέντεν! Ο Αμερικανός είχε προειδοποιήσει ότι δύσκολα θα ακολουθούσε το ρυθμό των Kawasaki και Ducati στους αγώνες. Εκμεταλλεύτηκε όμως με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη των κόκκινων (έπεσε και ο Giugliano) και ανέβηκε στο βάθρο! Εξαιρετικό αγώνα έκανε ο Βαν Ντεν Μαρκ (Honda) ο οποίος ξεκίνησε από την 11η θέση του σχηματισμού εκκίνησης και τελικά τερμάτισε 4ος! Στη μάχη για την τέταρτη θέση μπήκαν - προς το τέλος του αγώνα - και οι Λορενζο Σαβαντόρι (Aprilia) και Άλεχ Λόουες(Yamaha). Ο τελευταίος τελικά πήρε την 5η θέση μπροστά από τον Σαβαντόριπου οδηγούσε για πρώτη φορά στην Laguna Seca και τα πήγε καταπληκτικά με την 6η θέση! Η Ducati του Τζάβι Φόρες και η BMW του Γιόρντι Τόρες ακολούθησαν, με τους Άλεξ Ντε Άντζελις (Aprilia) και Νικολό Κανέπα (Yamaha) να κλείνουν τη δεκάδα.

Ο επόμενος αγώνας γίνεται σήμερα Κυριακή 10 Ιουλίου.

Πηγή www.motograndprix.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!