Xούλιγκαν ή τζέντλεμαν οι Αγγλοι στο Σίλβερστοουν;

Πέτρος Πιτσίνης
Xούλιγκαν ή τζέντλεμαν οι Αγγλοι στο Σίλβερστοουν;
Πώς θα υποδεχθούν οι 130.000 θεατές στην πίστα του Σίλβερστοουν τον Ρόσμπεργκ και τι λέει ο ίδιος ο Γερμανός για το βρετανικό κοινό, που παρακολουθεί Formula 1;

Ενώ σε κάποιες άλλες πίστες μειώνεται συνεχώς το ενδιαφέρον των θεατών και κόβονται λιγότερα εισιτήρια, στο Σίλβερστοουν έχει γίνει το αυριανό Γκραν Πρι της Formula 1 εδώ και ημέρες sold out. Οι 130.000 επισκέπτες αναμένεται να υποστηρίξουν με θέρμη τον συμπατριώτη τους Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος δηλώνει ότι «είναι όπως στο ποδόσφαιρο, όταν παίζεις στην έδρα σου και έχεις το γήπεδο να σε υποστηρίζει».

Ωστόσο η κατάσταση μεταξύ των δύο πιλότων της Mercedes είναι τόσο τεταμένη, ώστε δεν αποκλείεται να δούμε σφυρίγματα και μαζικές αποδοκιμασίες κατά του Ρόσμπεργκ, όπως είχε γίνει το αντίθετο με τον Χάμιλτον –αν και σε περιορισμένη έκταση- στο Αυστριακό Γκραν Πρι. Μία πρώτη γεύση πήρε ο Γερμανός την Πέμπτη, όταν τον αποδοκίμασε μία ομάδα επισκεπτών την ώρα που κατευθυνόταν στα πιτ για να δώσει μία συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι.

Ο ίδιος ο Ρόσμπεργκ ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα ‘’Βild’’, ότι «τα συναισθήματα είναι καλά στα σπορ. Κάθε χρόνο δέχομαι εδώ μεγάλη υποστήριξη, γιατί και ο πατέρας μου είχε τρέξει πολλές φορές στο Σίλβερστοουν. Φυσικά δεν ισχύει αυτό για όλους. Όμως δεν με προβληματίζει κάτι τέτοιο».

Ο οδηγός της Mercedes τόνισε επίσης, ότι «οι Αγγλοι είναι οι καλύτεροι γνώστες των μηχανοκίνητων σπορ από όλους τους λαούς στον κόσμο»! Για να δούμε, τι θα γίνει σήμερα στα επίσημα δοκιμαστικά και αύριο στον αγώνα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!