Νέο Supra με κινητήρα BMW (pics)

Νίκος Τσιώκος
Νέο Supra με κινητήρα BMW (pics)
Νέο Supra θα βγάλει στην αγορά η Toyota, το οποίο θα βγει σε δύο εκδόσεις και θα έχει κινητήρα της BMW.

Έτοιμη για ένα νέο μοντέλο παραγωγής είναι η Toyota και ο λόγος γίνεται για το νέο Supra. Αυτό θα είναι βασισμένο σε μία πλατφόρμα, η οποία θα εξελιχθεί από κοινού με τη BMW. Μάλιστα, θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη διάδοχο της Ζ4, ενώ θα βγει σε δύο εκδόσεις, κάτι που θα επιτρέψει στην Toyota να ακολουθήσει πλήρως ξεχωριστό σχεδιασμό από τη BMW.

Πάντως, αμφότερα τα νέα μοντέλα θα έχουν κινητήρα πετρελαίου της γερμανικής εταιρείας με τη μετάδοση στους πίσω τροχούς, τη στιγμή που οι Ιάπωνες θα ενισχύσουν τον μπροστινό άξονα. Επίσης, το Supra θα είναι το πρώτο μοντέλο της Toyota με διπλό κιβώτιο ταχυτήτων, ώστε να ταιριάξει καλύτερα στα αγωνιστικά στοιχεία του αυτοκινήτου, ενώ θα υπάρχει ένα σύστημα που θα αποθηκεύει ενέργεια σε μία μπαταρία λιθίου.

Όσον αφορά το βάρος του, αναμένεται στα 1400 κιλά χάρη στις μεθόδους μείωσης του βάρους της BMW και στον κατ' οίκον σχεδιασμό των ηλεκτρικών κινητήρων της Toyota. Γι' αυτό και από γερμανικής πλευράς περιμένουν να είναι ακόμα πιο ελαφρύ.

Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι αν η Toyota χρησιμοποιήσει την υβριδική τεχνολογία της στα αγωνιστικά αυτοκίνητα που τρέχουν στο Λε Μαν, το Supra θα βγει με ηλεκτρικούς κινητήρες στέλνοντας την ισχύ και στους δύο άξονες. Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το ντεμπούτο των δύο νέων μοντέλων, θα γίνει σε μερικούς μήνες, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για το 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!