Μένει στη Ferrari ο Ραϊκόνεν

Μένει στη Ferrari ο Ραϊκόνεν

H Scuderia έβαλε τέρμα στις φήμες περί αντικατάστασης του Iceman και έδωσε τα χέρια μαζί του για έναν χρόνο ακόμη, αφού έκρινε τις επιδόσεις του Φινλανδού ικανοποιητικές.

Μένει στη Ferrari ο Ραϊκόνεν

Με γλυκά θα πρέπει να πάει ο Κίμι Ραϊκόνεν στην επόμενη συνάντηση της ομάδας της Ferrari στη Formula 1. Ο 36χρονος Φινλανδός ανανέωσε τελικά το συμβόλαιό του με τη Scuderia για ακόμη ένα χρόνο μέχρι τα τέλη του 2017, βάζοντας έτσι οριστικά τέλος στη φημολογία περί αντικατάστασής του.

Προφανώς οι Ιταλοί θεώρησαν ικανοποιητικές τις εφετινές επιδόσεις του Iceman, που έχει ανέβει τέσσερις φορές στο βάθρο στα πρώτα εννέα Γκραν Πρι της σεζόν. Καταλυτικο ρόλο έπαιξε όμως και η παρασκηνιακή υποστήριξη του Ραϊκόνεν από τον Φέτελ. Οι δύο οδηγοί έχουν εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ τους, κάνουν παρέα και δεν έχουν εκδηλώσει καμία αντιπαλότητα στην πίστα.

Ενας άλλος λόγος ήταν ίσως και οι περιορισμένες επιλογές υποψηφίων οδηγών, που είχε η Ferrari. Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2018 με τη Red Bull και πιστεύει ότι η αυστριακή ομάδα θα είναι δυνατότερη από τη Ferrari του χρόνου, ενώ το ίδιο έκανε και ο Κάρλος Σάινθ με την Toro Rosso.

Πάντως το τελευταίο διάστημα είχαν ακουστεί και τα ονόματα των Σέρτζιο Πέρεζ (Force India) και Βαλτέρι Μπότας (Williams) για αντικαταστάτες του Ραϊκόνεν, όμως η Ferrari θα ποντάρει τελικά και του χρόνου στις ικανότητες του Φινλανδού.

Best of internet