Ωρα μηδέν για Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον

Ωρα μηδέν για Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον

Ωρα μηδέν για Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον

Η Mercedes ανακοίνωσε έναν αυστηρό κώδικα συμπεριφοράς των δύο οδηγών της και υπογράμμισε, ότι κρατούν πλέον οι ίδιοι τη μοίρα τους στα χέρια τους.

Με έναν αυστηρό κώδικα συμπεριφοράς κάνει η Mercedes μία ύστατη προσπάθεια, για να ελέγξει την άκρατη αντιπαλότητα μεταξύ του Νίκο Ρόσμπεργκ και του Λιούις Χάμιλτον. Αν δεν τον τηρήσουν οι δύο οδηγοί, τότε η ομάδα τους απειλεί με δραστικά μέτρα και με την καθιέρωση εντολών, στις οποίες θα είναι υποχρεωμένοι να υπακούουν.

Ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, υπογράμμισε ότι αυτή είναι πραγματικά η τελευταία προειδοποίηση και χαρακτήρισε τη συζήτηση με τους δύο οδηγούς και τον τεχνικό διευθυντή του τιμ, Πάντι Λόου, ως «πολύ καλή». Αναρωτήθηκε ωστόσο, αν «αλλάζεις τον τρόπο που κάνεις τάκλινγκ, αν έχεις πάρει μία κίτρινη κάρτα» και τόνισε, ότι η Mercedes απαιτεί από τους δύο πιλότους της υπακοή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να σέβονται τις αξίες της ομάδας».

Ο Βολφ αποκάλυψε επίσης, ότι μετά από τις τρεις συγκρούσεις των δύο πιλότων της Mercedes μεταξύ τους στους τελευταίους πέντε αγώνες, δημιουργήθηκε ένας αυστηρότερος κώδικας συμπεριφοράς. «Περιλαμβάνει τώρα πλέον δραστικότερα μέτρα αποτροπής για επαφές μεταξύ των δύο αυτοκινήτων μας. Εμπιστευόμαστε τους οδηγούς μας, ότι στο μέλλον θα συμπεριφερθούν σωστά σε τέτοιες καταστάσεις στην πίστα. Η μοίρα τους βρίσκεται πλέον στα δικά τους χέρια», ανέφερε ο Αυστριακός.

Επίσης η Mercedes διατηρεί το δικαίωμα «να δώσει πιθανόν οδηγίες, ώστε να προστατευθούμε από μία πιθανή απώλεια βαθμών στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Όπως συνέβη στο εφετινό Γκραν Πρι του Μονακό, όταν δόθηκε εντολή στον Νίκο, να αφήσει τον Λιούις να περάσει».

Στην ανακοίνωση της Mercedes πριν το Βρετανικό Γκραν Πρι στο Σίλβερστοουν αναφέρεται ρητά, ότι «αν δεν σεβαστούν ο Χάμιλτον και ο Ρόσμπεργκ τον αναθεωρημένο κώδικα συμπεριφοράς, διατηρούμε το δικαίωμα, να επιβάλλουμε ως τελευταία διέξοδο την στρατηγική των εντολών».

Ο Ρόσμπεργκ δήλωσε μετά τη συνάντηση, ότι «το μήνυμα ελήφθη», τόνισε όμως, ότι «θα συνεχίσω να παλεύω για τη νίκη στους αγώνες, αλλά με τους διαφοροποιημένους κανόνες του παιχνιδιού στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου». Από την πλευρά του, ο Χάμιλτον θεωρεί ότι τίποτα δεν αλλάζει με τον νέο κώδικα. «Επιτρέπεται ακόμη να οδηγούμε ελεύθερα», δήλωσε ο Βρετανός, ο οποίος απάντησε ως εξής και στο ερώτημα, αν θα υπάκουε σε μία στρατηγική εντολών από πλευράς της ομάδας: «Θα το έκανα, επειδή αυτή είναι η δουλειά μου και γιαυτήν πληρώνομαι».

Πάντως και οι δύο οδηγοί εμφανίστηκαν πολύ χαλαροί στην παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης πριν από κάθε Γκραν Πρι. Για να δούμε και τη συνέχεια.

Best of internet