Πέντε μνηστήρες για τρεις θέσεις στο grid του 2017

Γιώργος Βαρίνος
Πέντε μνηστήρες για τρεις θέσεις στο grid του 2017
Πολλές και ενδιαφέρουσες είναι οι φήμες για μεταγραφές οδηγών και στόχους ομάδων για τη νέα σεζόν MotoGP. Φτάσαμε στις αρχές Ιουλίου και ο σχηματισμός εκκίνησης της μεγάλης κατηγορίας έχει σχεδόν κλείσει!

Μετά και τα νέα από την Pramac ότι οι Petrucci και Redding μένουν στην ομάδα και το 2017 οι διαθέσιμες θέσεις είναι μόλις τρεις! Πιο συγκεκριμένα μόνο οι ομάδες της Avintia και του Aspar έχουν διαθέσιμες θέσεις, τις οποίες διεκδικούν πέντε αναβάτες. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Johann Zarco κλείνει στην Tech3 και απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας.

Ο Miller δεν φεύγει από την Marc VDS, ενώ δίπλα του θα μείνει και ο Tito Rabat για το 2017 τουλάχιστον. Το γεγονός ότι μένει στην LCR έχει επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Cal Crutchlow, αν και επαναλαμβάνουμε για τις παραπάνω περιπτώσεις περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Στην Avintia ο Hector Barbera θα κρατήσει τη μια από τις δυο θέσεις, χωρίς όμως να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο για τη δεύτερη. Γι’ αυτή δυνατά φαίνεται να παίζει το όνομα του Stefan Bradl, αν και για τον Γερμανό υπάρχουν προτάσεις από SBK-Motul αλλά και από ομάδες της Moto2. Αν οι συνομιλίες αποτύχουν, η Avintia μπορεί πάντα να κρατήσει δίπλα στον Barbera τον Γάλλο Loris Baz.

Εν τω μεταξύ, στην ομάδα του Aspar φαίνεται να καταλήγει ο Alvaro Bautista, με τους Laverty και Hernandez να διεκδικούν την άλλη θέση. Ο πρώτος πάντως έχει επισημάνει ότι θα μείνει στο MotoGP μόνο με ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, σκεπτόμενος σοβαρά να επιστρέψει στα SBK-Motul.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!