Ο Αλόνσο στίβει το Honda NSX στο Εστορίλ! (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Ο Αλόνσο στίβει το Honda NSX στο Εστορίλ! (vid)
Ο ισπανός οδηγεί το Honda NSX στην πίστα του Estoril στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του αυτοκινήτου στα ισπανικά ΜΜΕ ειδικού τύπου.

Στην εβδομάδα ανάμεσα στο Αυστριακό και το Βρετανικό GP, ο Αλόνσο βρήκε χρόνο για να εντυπωσιάσει, συνοδηγώντας σε ένα Honda NSX, μια ομάδα επιλεγμένων ισπανών δημοσιογράφων αυτοκινήτου.

Το Honda NSX είναι το νέο υβριδικό σπορ αυτοκίνητο της Honda, με έναν τοποθετημένο κατά μήκος, twin-turbo, DOHC έξακύλινδρο κινητήρα 3,5 λίτρων, που συνδυάζεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) με εννέα ταχυτήτες! Επιπρόσθετα υπάρχει ένας ειδικός ηλεκτροκινητήρας που είναι τοποθετημένος μεταξύ του θερμικού κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, ο οποίος βελτιώνει την απόδοση του ιαπωνικού μοντέλου κατά την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και μεταξύ των αλλαγών σχέσεων του κιβωτίου. Ακόμα, στους εμπρός τροχούς βρίσκουμε δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι παρέχουν τεράστια ροπή από 0 στροφές για αστραπιαίες εκκινήσεις, ενώ αν συνδυάσουμε όλες τις ιπποδυνάμεις των ηλεκτρικών με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ανακαλύπτουμε πως το NSX, έχει συνδυασμένη απόδοση 581 ίππων.

Ο Alonso εντυπωσιάστηκε από το NSX, του άρεσαν πολύ τα φρένα ενώ απόλαυσε την μεγάλη ισχύ και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Διαφέρουν με την F1. Το NSX είναι ένα έργο τέχνης ενώ μια F1 μοιάζει με ένα μηχανολογικό σχέδιο».

FERNANDO ALONSO AL VOLANTE DEL NUEVO HONDA NSX EN EL CIRCUITO DE ESTORIL

Το νέο Honda NSX θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ. Οι παραγγελίες για την Ευρώπη έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!