Μία BMW, να σου τρέχουν τα σάλια

Μία BMW, να σου τρέχουν τα σάλια

Αυτή η BMW i3 θα ξετρελάνει «τους μακαρονάδες», αφού καλύπτεται ολόκληρη –στο όνομα της τέχνης- από αυτοκόλλητες μεμβράνες με σπαγγέτι α λα Ναπολιτέν!

Μία BMW, να σου τρέχουν τα σάλια

«Είμαστε μακαρονάδες και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;», που έλεγε και η διαφήμιση γνωστής μάρκας ζυμαρικών, της οποίας τη δόξα φαίνεται ότι ζήλεψε μία BMW i3. Πρόκειται για ένα μοντέλο, που περιποιήθηκε δεόντως ο καλλιτέχνης Μαουρίτσιο Κατελάν, ένας από τους συνιδρυτές του ομίλου μοντέρνας τέχνης ‘’Toilet Paper’’.

Το αυτοκίνητο προορίζεται για το Φεστιβάλ Φωτογραφίας στο Αρλ της Γαλλίας, που ολοκληρώνεται στις 25 Σεπτεμβρίου και ανοίγει την όρεξη όλων φίλων της ιταλικής κουζίνας και της pasta, αφού ο Κατελάν το έχει ντύσει ολόκληρο με αυτοκόλλητες μεμβράνες, οι οποίες απεικονίζουν σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας!

Ο ίδιος βραβεύει το δημιούργημά του με πέντε αστέρια Μισελέν και αναφέρει όλο υπερηφάνεια, ότι «είναι μακράν το καλύτερο αυτοκίνητο – σπαγγέτι που έχω δοκιμάσει. Απολύτως φανταστικό»! Ο Κατελάν δεν είναι κάποιος τυχαίος, αφού για παράδειγμα έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων μία λεκάνη τουαλέτας από χρυσό, που εκτίθεται στο διάσημο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ της Νέας Υόρκης.

Η BMW δραστηριοποιείται από το 1975 στην εικαστική σκηνή με το λανσάρισμα της κολεξιόν Art Cars, που απαρτίζεται από –συνήθως αγωνιστικά- μοντέλα της, διαμορφωμένα από διάσημους καλλιτέχνες. Η συγκεκριμένη BMW i3 δεν ανήκει πάντως σε αυτά, αφού μετά τη λήξη του γαλλικού φεστιβάλ θα της αφαιρεθούν τα αυτοκόλλητα μακαρόνια και θα επανέλθει στην αρχική της εμφάνιση.

Best of internet