Free Hamilton and Rosberg

Πέτρος Πιτσίνης Πέτρος Πιτσίνης
Free Hamilton and Rosberg
Όσο υπερείχε ο Χάμιλτον, έπαιζε η Mercedes την…υπεράνω. Τώρα που αγριεύουν οι μάχες μεταξύ των οδηγών της, απειλεί να τους βάλει στο γύψο και να ευνουχίσει τη Formula 1.

Ο θυμόσοφος λαός λέει, ότι στα δύσκολα φαίνεται ο χαρακτήρας των ανθρώπων. Και των ομάδων της Formula 1, θα συμπλήρωνα με αφορμή τον πόλεμο μεταξύ των δύο οδηγών της Mercedes. Οι υπεύθυνοι της γερμανικής ομάδας αποδέχονταν αυτή την αντιπαλότητα, όσο έβλεπαν ότι είχαν καπαρωμένες τις δύο πρώτες θέσεις στη βαθμολογία και διατυμπάνιζαν μάλιστα σε όλους τους τόνους, ότι το κάνουν –μεταξύ άλλων- και για το ίδιο το άθλημα!

Οι σαράντα νίκες στα τελευταία 47 Γκραν Πρι από το 2014 και μετά λειτούργησαν σαν δραστικό ηρεμιστικό, όμως ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο οδηγών αγριεύει συνέχεια, καθώς ο Ρόσμπεργκ ξεκίνησε εφέτος ιδανικά και τρίζει ο θρόνος του Χάμιλτον εντός της –γερμανικής- ομάδας. Ταυτόχρονα, πλησιάζουν και οι εχθρικές δυνάμεις με τη Red Bull να έχει χάσει τουλάχιστον μία νίκη εξαιτίας λανθασμένης στρατηγικής και τη Ferrari εμφανώς ενισχυμένη, αν και άτυχη και με το κακό παρελθόν της σε θέματα τακτικής να την κυνηγά.

Κάπως έτσι προέκυψε το θέμα των εντολών προς τους οδηγούς της Mercedes, που δεν αποτελεί βέβαια κάτι νέο στη Formula 1. Εχουν πληρώσει μάλιστα ορισμένες ομάδες εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο για χειραγώγηση των οδηγών τους, όπως ΔΕΝ συνέβη ευτυχώς στην Αυστρία. Γιατί αν είχε γίνει το αντίθετο, η εντολή –διαταγή καλύτερα- θα ήταν προς τον Χάμιλτον, που θα υποχρεωνόταν να αφήσει τον προπορευόμενο Ρόσμπεργκ να νικήσει. Μιλάμε δηλαδή για αλλοίωση αποτελέσματος, όπως ισχύει εξάλλου και για κάθε εντολή χειραγώγησης σε οποιοδήποτε άθλημα.

Τα χρήματα είναι πολλά και το διακύβευμα τεράστιο. Πείτε με ονειροπόλο και ρομαντικό, περιμένω όμως από τη Mercedes να επιδείξει μεγαλοσύνη απέναντι στους λάτρεις της Formula 1, στους οδηγούς της και στην ιστορία της και να τους αφήσει τον Χάμιλτον και τον Ρόσμπεργκ να κονταροχτυπιούνται με λύσσα. Η σκηνή της σύγκρουσης μεταξύ τους στον τελευταίο γύρο του Αυστριακού Γκραν Πρι έχει περάσει στη χρυσή Βίβλο της Formula 1, η οποία χρειάζεται τέτοιες στιγμές, για να μην την ξεφυλλίζεις αδιάφορα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Γιαυτό ‘’Free Hamilton and Rosberg’’. Οτιδήποτε άλλο, θα επιβεβαιώσει όσους υποστηρίζουν –και ίσως έχουν γίνει πλέον πλειοψηφία- ότι δεν υπάρχει άθλημα Formula 1, αλλά μόνον μία τεράστια επιχείρηση με μοναδικό στόχο το κέρδος. Και αυτό θα είναι σε τελική ανάλυση μη αναστρέψιμο για την πορεία απαξίωσης της πάλαι ποτέ κορωνίδας των μηχανοκίνητων αθλημάτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

Πέτρος Πιτσίνης
Πέτρος Πιτσίνης