Επικίνδυνα τα αυτόνομα μοντέλα;

Επικίνδυνα τα αυτόνομα μοντέλα;

Επικίνδυνα τα αυτόνομα μοντέλα;

Οι αμερικανικές υπηρεσίες διερευνούν τις συνθήκες ενός νέου ατυχήματος, όπου εμπλέκεται ένα Tesla Model X, που ήταν εφοδιασμένο με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Μόλις μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση του πρώτου θανατηφόρου δυστυχήματος με ένα αυτόνομο όχημα, εξετάζουν πλέον οι αμερικανικές Αρχές τις συνθήκες ενός δεύτερου ατυχήματος με την εμπλοκή ενός μοντέλου παρόμοιας τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα Tesla Model X, για το οποίο διερευνάται ακόμη, αν τη στιγμή του ατυχήματος είχε ενεργοποιήσει ο οδηγός του τον αυτόματο πιλότο ή όχι.

Εκπρόσωπος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας NHTSA ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, ότι αυτή τη στιγμή αναλύονται τα στοιχεία που έχει δώσει η αστυνομία της Πενσυλβανίας σε συνδυασμό με την κατάθεση του οδηγού του Tesla.

Το ατύχημα συνέβη την 1η Ιουλίου και η Tesla ανακοίνωσε, ότι έπαθε ζημιά μεταξύ άλλων και η κεραία του συστήματος αυτόνομης οδήγησης, οπότε εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Η εταιρεία από την Καλιφόρνια προσπάθησε τρεις φορές να έρθει σε επαφή με τον οδηγό του οχήματος, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα.

Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη είχε ανακοινωθεί το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα με αυτόνομο όχημα, που ήταν ένα Tesla Model S. Το Ι.Χ. συγκρούστηκε με ένα φορτηγό ενώ είχε ενεργοποιημένο τον αυτόματο πιλότο και βρήκε τραγικό θάνατο ο οδηγός του, ο οποίος φέρεται να παρακολουθούσε μία ταινία του Χάρι Πότερ τη στιγμή του δυστυχήματος.

Το νέο περιστατικό συνέβη με ένα Tesla Model X, που πρόκειται για ένα SUV το οποίο παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες στις 29 Σεπτεμβρίου 2015. Η Tesla είχε λανσάρει τον αυτόματο πιλότο τον προηγούμενο χρόνο και χάρη σε αυτόν μπορεί να αλλάξει το όχημα μόνο του λωρίδα, να αυξομειώσει ταχύτητα και αποστάσεις και να ενεργοποιήσει τα φρένα. Ωστόσο ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή, ώστε να παρέμβει, αν διαπιστώσει ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο σύστημα.

Best of internet