Τέλος από FIA ο Μπλας

Νίκος Τσιώκος
Τέλος από FIA ο Μπλας
Ο Χέρμπι Μπλας θα αποσυρθεί από αναπληρωματικός αγωνιστικός διευθυντής της FIA στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, με τον διευθυντή ασφαλείας, Λόρεν Μέκις, να τον αντικαθιστά.

Μετά από δύο δεκαετίες προσφοράς, ο Χέρμπι Μπλας θα αποτελέσει παρελθόν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ο νυν αναπληρωματικός αγωνιστικός διευθυντής της FIA θα αποσυρθεί από τα καθήκοντά του, με τον διευθυντή ασφαλείας, Λόρεν Μέκις, να τον αντικαθιστά.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χέρμπι για όλη τη σκληρή δουλειά του για τη FIA τα τελευταία 21 χρόνια και ειδικά για τη συνεισφορά του να διατηρήσει τη Formula1 στην κορυφή των μηχανοκίνητων σπορ. Μαζί με τον Τσάρλι (Γουάιτινγκ) ο Χέρμπι συντέλεσε στην αδιάλειπτη διεξαγωγή των Γκραν Πρι για πάνω από δύο δεκαετίες. Δεν ήταν εύκολο να αντικαταστήσουμε κάποιον με την τεράστια εμπειρία του Χέρμπι.

Ωστόσο, είμαστε ευτυχείς που θα έχουμε τον Λόρεν Μέκις σε αυτή τη θέση. Ο Λόρεν φέρνει πλούσια εμπειρία από τη Formula1 και είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια της οδήγησης από τότε που είναι μαζί μας.

Σε συνδυασμό με τη δυνατή ιστορία και τη δουλειά του ως διευθυντής ασφαλείας της FIA, είμαι σίγουρος ότι θα εξασφαλίσει πως το κορυφαίο πρωτάθλημα μονοθεσίων θα συνεχίσει να είναι σημείο αναφοράς για τη διαχείριση αγώνα και την ασφάλεια, κάτι για το οποίο ο προκάτοχός του, Χέρμπι, μπορεί να είναι υπερήφανος που βοήθησε να αναπτυχθεί», ανέφερε ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Χέρμπι γι' αυτά τα χρόνια ακατάπαυστης δουλειάς για το άθλημά μας. Είναι τεράστια χαρά που ήνουν μαζί του για σχεδόν δύο δεκαετίες. Βέβαια, ο Χέρμπι θα είναι δύσκολο να αντικατασταθεί, αλλά με την εμπειρία του Λόρεν στην F1 είμαι σίγουρος ότι θα είναι άξια αντικατάσταση», είπε, από τη μεριά του, ο αγωνιστικός διευθυντής της FIA, Τσάρλι Γουάιτινγκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!