Μπουέμι: «Σέβομαι τον ντι Γκράσι»

Νίκος Τσιώκος
Μπουέμι: «Σέβομαι τον ντι Γκράσι»
Ο Σεμπάστιαν Μπουέμι εξέφρασε τον σεβασμό του στο πρόσωπο του Λούκας ντι Γκράσι, παρά το συμβάν τους στον τελευταίο αγώνα της Formula E. «Άξιζε τον τίτλο ο Μπουέμι», είπε ο Βραζιλιάνος.

Μεγάλη μάχη είχαμε στον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν στη Formula E. Οι Σεμπάστιαν Μπουέμι και Λούκας ντι Γκράσι έδιναν μάχη για τον τίτλο και οι δυο τους είχαν ατύχημα μεταξύ τους. Ωστόσο, τον κατέκτησε ο Ελβετός λόγω της pole position και του ταχύτερου γύρου, που του έδωσαν πέντε πόντους για να περάσει μπροστά από τον Βραζιλιάνο.

Πάντως, παρά το συμβάν στον αγώνα του Λονδίνου, ο Μπουέμι εξέφρασε τον σεβασμό του στο πρόσωπο του ντι Γκράσι. «Το πιο σημαντικό είναι ότι κατακτήσαμε αμφότερα τα πρωταθλήματα. Με λυπεί που το κέρδισα με αυτόν τρόπο, αλλά επίσης έβλεπα τι έκανε ο Λούκας (ντι Γκράσι) επειδή είχε μεγάλο σεβασμό στην οδήγησή του, είναι εκπληκτικός.

Όπως είπε πολλές φορές, το μονοθέσιό του είναι πολύ κακό και είναι πολύ καλός οδηγός. Αν ήταν στο δικό μου, θα ήταν τουλάχιστον μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος! Είναι μεγάλος, τα κατάφερε στις 24 Ώρες του Λε Μαν, ποτέ δεν ακούμπησε με μονοθέσιο. Πήγε μεταξύ του Νίκο (Προστ) και του τοίχου και είχε πέντε εκατοστά απόσταση αφού φρέναρε.

Είχε δύο επιλογές, ή να πάει δεξιά ή να... καρφώσει το δικό μου μονοθέσιο και το έκανε τέλεια. Ήταν λίγο δυνατό διότι αμφότεροι βγήκαμε εκτός. Στο τέλος είχαμε το ταχύτερο μονοθέσιο, ήμασταν η καλύτερη ομάδα», είπε ο πιλότος της Renault. e.Dams.

Ντι Γκράσι: «Άξιζε τον τίτλο ο Μπουέμι»

Από τη μεριά του, ο ντι Γκράσι έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Μπουέμι και τόνισε ότι άξιζε αναμφίβολα το πρωτάθλημα. «Συγχαρητήρια στον Σεμπάστιαν (Μπουέμι). Είναι δυνατός οδηγός και χωρίς αμφιβολία άξιζε τον τίτλο.

Και πάλι αφήνουμε το Λονδίνο με τα κεφάλια ψηλά. Δώσαμε μάχη για το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Οι μηχανικοί μας, οι οπαδοί μας και οι συνεργάτες μας πρέπει να είναι υπερήφανοι γι' αυτό, όπως είμαι κι εγώ. Είμαστε απογοητευμένοι, όμως ξεκινάμε να σκεφτόμαστε την επόμενη σεζόν. Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί από ποτέ», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου.

Προστ: «Πετύχαμε τον στόχο μας»

Τέλος, ο Αλέν Προστ πανηγύρισε... εις τριπλούν. Ένας από τους δύο οδηγούς της ομάδας του κατέκτησε τον τίτλο, η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα στους κατασκευαστές, τη στιγμή που ο γιος του, Νικολά, πανηγύρισε τη νίκη, με τον Γάλλο πρώην πρωταθλητή της Formula1 να τονίζει ότι αυτός ήταν ο στόχος από την αρχή της χρονιάς.

«Ήταν φανταστικό, έχουμε βελτιώσει το μονοθέσιο και το κάναμε λίγο καλύτερο για το στιλ του Νίκο στους τελευταίους αγώνες. Ο Σεμπάστιαν (Μπουέμι) ήταν εκπληκτικός, θέλαμε να είμαστε στη Super Pole για τους τρεις βαθμούς και τους πήραμε.

Θέλαμε να είμαστε πρωταθλητές, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε περισσότερα επειδή σε αυτού του τύπου αγώνες, ειδικά σε μία πίστα σαν κι αυτή στο Λονδίνο, είναι δύσκολο με τον καιρό. Στην αρχή της χρονιάς ο στόχος ήταν να γίνουμε πρωταθλητές και τα καταφέραμε. Δε συμβαίνει πολύ συχνά να έχεις έναν στόχο και να τον πετυχαίνεις».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!