Επαφή και αποβολή για Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ;

Νίκος Τσιώκος
Επαφή και αποβολή για Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ;
Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στη Mercedes σκέφτονται πιο σοβαρές κυρώσεις σε Λιούις Χάμιλτον, Νίκο Ρόσμπεργκ, αν έχουν ξανά επαφή μεταξύ τους, και κάνουν λόγο ακόμα και για αποκλεισμό από αγώνα.

Να σιγουρέψουν ότι οι Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ δε θα έχουν ξανά επαφή μεταξύ τους στη φετινή σεζόν θέλουν στη Mercedes. Γι' αυτό και τα «ασημί βέλη» άρχισαν να τσεκάρουν το ενδεχόμενο των εντολών, όμως τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης πάνε το θέμα ακόμα πιο πέρα. Συγκεκριμένα, οι εφημερίδες The Daily Telegraph και The Times έκαναν λόγο την Τρίτη (5/7) για πιο σοβαρές κυρώσεις στους δύο πιλότους.

Για την ακρίβεια, ανέφεραν ότι αν οι δυο τους έχουν ξανά επαφή, τότε η ομάδα του Μπράκλεϊ θα επιβάλει ποινές, που θα ξεκινούν από χρηματικά πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων λιρών και θα φτάνουν μέχρι αποκλεισμό από έναν ή δύο αγώνες!

«Οι Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με πρόστιμο ή ακόμα και να αποκλειστούν από τη Mercedes, αν έχουν ξανά ατύχημα, όπως εξετάζεται από τους παγκόσμιους πρωταθλητές σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τις εντολές της ομάδας.

Τα αφεντικά της ομάδας πιστεύουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή, μετά τη σύγκρουση των Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ για τρίτη φορά σε πέντε αγώνες στην Αυστρία την Κυριακή. Αυτή θα μπορούσε να είναι αποκλεισμός ενός εκ των δύο πιλότων ή πρόστιμο ύψους εκατοντάδων χιλιάδων λιρών», αναφέρει σε δημοσίευμά της η Telegraph.

«Οι γνώστες λένε ότι ο Βολφ είναι σε απόγνωση, αφού είδε τους οδηγούς του να πετάνε 60 βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευταστών σε πέντε Γκραν Πρι λόγω του εμφύλιου, και επίσης ότι έχει αρρωστήσει με το κλίμα που επικρατεί μεταξύ τους. Η εναλλακτική των εντολών είναι να χτυπήσει τους πιλότους με πρόστιμα, αλλά αυτά θα φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες λίρες.

Η μεγαλύτερη απειλή, όμως, θα ήταν ο αποκλεισμός του ένοχου από ένα ή δύο Γκραν Πρι», γράφει από την πλευρά της η Times. Πάντως, ό,τι και να ισχύει, θα ήταν ιδιαίτερα... βαρύ να αφήσει τον έναν εκ των δύο πιλότων της εκτός για έναν ή δύο αγώνες, αφού έτσι θα μείωνε το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος. Άλλωστε, για τον αποκλεισμό από αγώνες υπάρχουν οι κανονισμοί που μπορούν να φέρουν μία τέτοια ποινή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!