Οζιέ: «Άξιζε τη νίκη ο Τανάκ»

Νίκος Τσιώκος
Οζιέ: «Άξιζε τη νίκη ο Τανάκ»
Ο Σεμπαστιάν Οζιέ τόνισε ότι ο Οτ Τανάκ άξιζε τη νίκη στην Πολωνία, ενώ με τα καλύτερα λόγια μίλησαν και οι Μίκελσεν, Καπίτο. «Θα πάρω εκδίκηση!», είπε με την καλή έννοια ο Εσθονός.

Μια... ανάσα από την παρθενική νίκη της καριέρας του στο WRC ήταν ο Οτ Τανάκ, όμως ένα κλαταρισμένο λάστιχο στις τελευταίες ειδικές τον άφησε δεύτερο και έδωσε τη νίκη στον Αντρέας Μίκελσεν. Ο Εσθονός, όμως, άξιζε τη νίκη, όπως είπε και ο Σεμπαστιάν Οζιέ, που εκθείασε την οδήγησή του. «Νομίζω ότι όλοι λυπηθήκαμε πολύ γι' αυτόν εκείνη τη στιγμή, αυτό πήγα και του είπα.

Πραγματικά άξιζε τη νίκη. Όπως πάντα, στην Πολωνία είναι τρέλα η οδήγηση, πολύ, πολύ γρήγορη και ήταν απλά κακοτυχία. Είναι μέρος των μηχανοκίνητων σπορ μερικές φορές, αλλά όταν είσαι κοντά στην πρώτη σου νίκη, είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτείς. Όμως πήρε καλούς βαθμούς και αυτό είναι πάντα σημαντικό», ανέφερε ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια και στον Μίκελσεν.

«Δεν είναι κλεμμένη νίκη. Ο Αντρέας οδήγησε πολύ καλά όλο το τετραήμερο και ήταν πολύ γρήγορος, οπότε είναι μία ωραία νίκη», είπε για τον Νορβηγό. Με τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο νικητής του Ράλι Πολωνίας για τον Τανάκ. «Πιστεύω ότι αξίζαμε αυτή τη νίκη επειδή πιέσαμε πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια όλου του τετραημέρου. Έγινε ένα μικρό λάθος το Σάββατο.

Είχα τον καλύτερο αγώνα και ήταν κερδισμένος. Η πρώτη μου νίκη ήταν λίγο τυχερή, όμως ένιωσα ότι εδώ (στην Πολωνία) οδηγήσαμε πολύ έξυπνα για να διατηρήσουμε την πίεση στον Οτ (Τανάκ), οπότε έπρεπε να πάει πιο γρήγορα πάνω στις πέτρες. Αυτή ειδική (που είχε το κλατάρισμα ο Τανάκ) είναι η πιο δύσκολη που έχω κάνει και έπρεπε επίσης να είμαστε γρήγοροι. Ξέρω πώς αισθάνεται.

Ήμουν μπροστά στη Σουηδία το 2015 και έχασα την πρωτιά στην τελευταία ειδική. Είναι εντελώς καταστροφικό, το χειρότερο συναίσθημα που είχα. Του είπα ότι έκανε εκπληκτική δουλειά και ότι θα κερδίσει πολλούς αγώνες στο μέλλον. Πρέπει να λυπάσαι γι' αυτόν». Το ίδιο έπραξε και το αφεντικό της Volkswagen, Γιοστ Καπίτο.

«Η τελευταία αναποδιά ήταν μεγάλο κρίμα για τον Οτ (Τανάκ). Επίσης, άξιζε τη νίκη και σεβόμαστε την ποροσπάθειά τους. Είμαι σίγουρος ότι θα και η δική του στιγμή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι». Όσο για τον Τανάκ, πιστεύει ότι θα έρθει ο καιρός που θα πάρει την εκδίκησή του! «Είχαμε τα πάντα στα χέρια μας, αλλά δυστυχώς είχαμε ένα κλαταρισμένο λάστιχο και έπρεπε να κάνω το περισσότερο της ειδικής με τη ζάντα.

Και πάλι πίεση πολύ, πολύ σκληρά, όμως υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Ήταν δύσκολο, αλλά έτσι είναι η δουλειά μας, μερικές φορές οι αγώνες μπορεί να εξελιχθούν έτσι. Θα υπάρξει ο καιρός για εκδίκηση! Ένιωθα ότι μπορούσα να πιάσω τους άλλους οδηγούς και σίγουρα υπήρχε η αίσθηση ότι μπορούσα να πάω πιο γρήγορα.

Πρέπει να έρθει και η νίκη. Έχουμε δουλέψει σκληρά και θα κάνω ό,τι μπορώ για να τα καταφέρω μια μέρα. Τώρα έχω τρεις εβδομάδες για να προετοιμαστώ και θα δώσω το μάξιμουμ για να παλέψω για τη νίκη στη Φινλανδία. Ελπίζω να έχουμε καλό πακέτο γι' αυτό. Αν όλα πάνε καλά, θα είναι πιθανό», είπε ο οδηγός της D-MACK.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!