Η Ferrari στις πρώτες δοκιμές της Pirelli ενόψει 2017

Νίκος Τσιώκος
Η Ferrari στις πρώτες δοκιμές της Pirelli ενόψει 2017
Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Ferrari θα είναι η πρώτη ομάδα που θα δοκιμάσει τα πιο φαρδιά ελαστικά της Pirelli, που θα χρησιμοποιήσει από το 2017.

Όπως ορίστηκε στους νέους κανονισμούς, τα ελαστικά της Pirelli θα είναι πιο φαρδιά στα μονοθέσια της Formula1 το 2017. Ακόμα δεν έχουν γίνει δοκιμές με αυτά και, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα motorsport.com, η πρώτη ομάδα που θα τα δοκιμάσει θα είναι η Ferrari στην πίστα του Φιοράνο στις 2 Αυγούστου, με τη Scuderia να χρησιμοποιεί μία τροποποιημένη SF15-T.

Ο λόγος για το περσινό μονοθέσιο, το οποίο οδήγησε πέρυσι στις τρεις νίκες τον Σεμπάστιαν Φέτελ και που θα τροποποιηθεί στο εργοστάσιο των Ιταλών στο Μαρανέλο. Συγκεκριμένα, θα έχει νέα ανάρτηση, αεροδυναμικά βοηθήματα και επιπλέον πτέρυγες για να προσομοιώσει τα επίπεδα της κάθετης δύναμης, με σκοπό να μειωθούν οι χρόνοι κατά 5 δεύτερα.

Όσο για τον πιλότο που θα μπει στο τιμόνι, η Ferrari δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιος θα είναι εκ των Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν. Τέλος, μετά τους κόκκινους, είναι πιθανό να ακολουθήσει η Red Bull μερικές ημέρες αργότερα, ενώ η Mercedes δεν έχει οριστικοποιήσει την τοποθεσία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!