Μοναδικός στόχος η νίκη για Ducati (vid & pics)

Μοναδικός στόχος η νίκη για Ducati (vid & pics)

Μοναδικός στόχος η νίκη για Ducati (vid & pics)

Η Παγκόσμια Εβδομάδα της Ducati (World Ducati Week) ολοκληρώθηκε, με τα... μεγάλα κεφάλια να τονίζουν ότι βασικός στόχος παραμένει η νίκη και μακροχρόνια ο δεύτερος τίτλος στο Moto GP.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα της Ducati έλαβε χώρα στο Μισάνο και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Σε αυτή ήταν άπαντες παρόντες, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, με τους Πάολο Σιαμπάτι και Λουίτζι ΝταλΊνια να τονίζουν ότι βασικός στόχος παραμένει η επιστροφή στις νίκες και μακροχρόνια ο δεύτερος τίτλος στο Moto GP.

Η Scuderia έχει κατακτήσει πρωτάθλημα το 2007 με τον Κέισι Στόνερ και έκτοτε έχει περάσει στη... λησμονιά. Φέτος έχει παρουσιάσει σημάδια προοόδου και δείχνει να έχει ρυθμό στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά όχι στους αγώνες. Ωστόσο, αυτό που λείπει είναι η νίκη, με την τελευταία να χρονολογείται το 2010, κάτι που είπαν αμφότερα τα... μεγάλα κεφάλια.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν:

Πάολο Σιαμπάτι, Αθλητικός Διεθυντής της Ducati στο Moto GP: «Είναι αρκετά καλή σεζόν, αλλά σίγουρα κάτω από τις προσδοκίες μας μέχρι τώρα. Ακόμα μας λείπει η νίκη, που δεν έχει έρθει από το 2010. Είναι ο βασικός στόχος και θα προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε. Έχουν απομείνει ακόμα δέκα αγώνες. Πάντα δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Λουίτζι ΝταλΊνια, Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse: «Είναι ένας στόχος πιθανός, αλλά δύσκολος. Οι αντίπαλοί μας είναι στην κορυφή, όμως δε νιώθουμε κατώτεροι, τόσο ως αγωνιστές όσο και ως εταιρεία. Υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει και ποτέ δε θα είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι να κερδίσουμε. Ο μακροχρόνιος στόχος είναι κατακ΄τησουμε έναν δέυτερο τίτλο στο Moto GP».

Αντρέα Ιανόνε, αναβάτης 2016: «Μετά το 2015, η πρώτη μου χρονιά ως εργοστασιακός αναβάτης, πήγαμε καλύτερα απ' ό,τι περιμέναμε και μεγάλωσα πολύ. Οι προσδοκίες για τη φετινή σεζόν ήταν πολύ, πολύ υψηλές, ακριβώς όπως και οι φιλοδοξίες μας. Όταν υπάρχουν αγώνας όπως αυτοί της φετινής χρονιάς, δεν είναι ποτέ εύκολο. Πάνατα προσπαθούσα. Κατά τη διάρκεια του τριημέρο ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και την Κυριακή πάντα παίρναμε λιγόερα απ' όσα μπορούσαμε.

Στους αγώνες έχω κάνει πολλά λάθη και πάντα αναλάμβανα την ευθύνη, ζητούσα συγγνώμη όταν χρειαζόταν και δούλευα για να βελτιωθώ για το επόμενο GP. Η κατάσταση στο Άσσεν ήταν πολύ δύσκολη και δουλέψαμε σκληρά για να έχουμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα, έπειτα από μία ωραία ανάκαμψη, όμως η θέση μας δψεν ήταν η καλύτερη. Θα κάνω το καλύτερο, όπως πάντα. Ακόμα έχει μείνει το άλλο μισό της σεζόν, μπορούμε πολλά περισσότερα, ελπίζω να είναι πολύ θετικό το κομμάτι που απέμεινε».

Κέισι Στόνερ, δοκιμαστής: «Ήταν πολύ θετικές δοκιμές εδώ στο Μισάνο. Υπάρχουν πάρα πολλοί οπαδοί της Ducati και ελπίζω να ήταν διασκεδαστικό γι' αυτούς. Έχουμε κάνει καλή δουλειά με την Desmosedici και κάναμε πρόοδο εκεί που έπρεπε να βελτιωθούμε. Για παράδειγμα, εστιάσαμε στην πρόσφυση σε καυτές συνθήκες, ένα σημείο που υστερούσαμε λίγο φέτος, όμως βρήκαμε κάποιες λύσεις. Θα δούμε αν θα είναι χρήσιμες για τη χρονιά της χρονιάς».

Για το αν σκοπεύει να επιστρέψει στους αγώνες με τη χρήση της wildcard: «Δεν έχω σχέδια να αγωνιστώ σε αυτό το σημείο. Το μοναδικό σχέδιο που έχουμε είναι να κάνουμε τις δοκιμές στην Αυστρία. Αυτό είναι το επόμενο σημαντικό πράγμα. Να κάνουμε λίγη προπόνηση και να προσπαθήσουμε να ετοιμάσουμε το σώμα γι' αυτές επειδή οι δοκιμές του Μισάνο ήταν σκληρή δουλειά!».

Αντρέα Ντοβιζιόζο, αναβάτης 2016: «Είχαμε λίγη κακοτυχία και ακόμα μας λείπει κάτι. Κάποιες μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και για να μείνεις μπροστά πρέπει να είσαι τέλειος».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Είμαι χαρούμενος που ανανέωσα με την Ducati, αν σταματούσα μετά τη φετινή χρονιά, θα κοβόταν ένα ωραίο πρότζεκτ που έχουμε δουλέψει για πολύ καιρό. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια έχουμε βελτιώσει πολύ τη μοτοσικλέτα και τα επόμενα 2,5 χρόνια θα είναι σημαντικά. Θα έχουμε τον χρόνο και τη δυνατότητα να πάρουμε ευκαιρίες».

90 χρόνια Ducati

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου έλαβε χώρα στο Μισάνο ένα φεστιβάλ, το οποίο ήταν αφιερωμένο σε όλους τους οπαδούς, που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μοτοσικλέτες της Ducati, τη στιγμή που η WDW του 2016 συνέπεσε με την επέτειο της ομάδας της Μπολόνια για τα 90 χρόνια ζωής.

 

Best of internet