Με Μάζεπιν στις δοκιμές του Σίλβερστοουν η Force India

Νίκος Τσιώκος
Με Μάζεπιν στις δοκιμές του Σίλβερστοουν η Force India
Με τον 17χρονο Ρώσο, Νικίτα Μάζεπιν, θα λάβει μέρος στις δοκιμές του Σίλβερστοουν η Force India, όπως ανακοίνωσε η ινδική ομάδα.

Μετά το Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας, θα γίνουν και δοκιμές εξέλιξης στο Σίλβερστοουν το διήμερο 12-13 Ιουλίου. Οι ομάδες ετοιμάζουν το πρόγραμμά τους ενόψει αυτών και η Force India ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος σε αυτές με τον Νικίτα Μάζεπιν.

Ο λόγος για τον 17χρονο Ρώσο, ο οποίος πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκε από την ινδική ομάδα ως οδηγός εξέλιξης και έχει μία δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα CIK-FIA στα καρτ το 2014, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στη Formula Renault 2.0 και στη Formula 2000 για να ακολουθήσει φέτος η Formula 3, όπου έναν βαθμό σε 15 αγώνες.

«Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την ευκαιρία να δοκιμάσω τη VJM09 στο Σίλβερστοουν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας και προς αυτό δουλεύω σε όλη μου τη ζωή. Έχουν περάσει λίγοι μήνες από τότε που μπήκα στην ομάδα και νιώθω έτοιμος γι' αυτή την ευκαιρία. Ξέρω ότι είναι σημαντικές δοκιμές για την ομάδα και θα υπολογίζουν σε μένα να κάνω καλή δουλειά.

Θα δουλέψω σκληρά για να εξασφαλίσω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο Μάζεπιν. «Μέσα σε λίγους μήνες από την ανακοίνωσή του ως οδηγός εξέλιξης ο Νικίτα έχει δείξει μεγάλο επίπεδο τεχνικής κατανόησης με τις οδηγικές του ικανότητες. Η πρόοδός του στον προσομοιωτή μας ειναι εξαιρετική και το να είναι στο μονοθέσιο κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών είναι το επόμενο βήμα στην πρόοδο που κάνει μέσω της ομάδας.

Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του στο Σίλβερστοουν», ανέφερε, από την πλευρά του, το αφεντικό της Force India, Βιτζέι Μαλία. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Μάζεπιν δε θα είναι ο μοναδικός που θα κάνει ανεπίσημο ντεμπούτο στη Formula1, αφού η Toro Rosso κάλεσε τον Βραζιλιάνο Σέρχιο Σέτε Καμάρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!