Βερλάιν: «Σκεφτόμουν ότι είχε τελειώσει»

Νίκος Τσιώκος
Βερλάιν: «Σκεφτόμουν ότι είχε τελειώσει»
Όταν μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, ο Πασκάλ Βερλάιν σκέφτηκε ότι εκεί τελείωσε ο αγώνας για τον ίδιο, όπως αποκάλυψε μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στην Αυστρία.

Μετά τον εκπληκτικό του χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, ο οποίος του έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής στο Q2, ο Πασκάλ Βερλάιν έκανε πράξη τα λόγια του στον αγώνα της Αυστρίας. Ο Γερμανός επιθυμούσε να έχει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα και το είχε, αφού τερμάτισε δέκατος από δωδέκατος που εκκίνησε.

Ωστόσο, όταν μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, σκέφτηκε ότι ο αγώνας τελείωσε εκεί για εκείνον, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μετά το πίσμο της καρό σημαίας στο Σπίλμπεργκ. «Στα μισά του αγώνα σκεφτόμουν ότι τελείωσε επειδή ήμασταν πολύ άτυχοι με το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Όμως, συνέχισα να πιέζω και προσπάθησα να διαχειριστώ τα ελαστικά μου διότι δεν ήθελα να κάνω ξανά πιτ στοπ και στο τέλος πάλευα με τον Μπότας και τον Γκουτιέρεζ. Η ομάδα μου είπε ''πρέπει να κρατήσεις τον Γκουτιέρεζ πίσω σου. Είναι με φρέσκα ελαστικά, αλλά πρέπει να τον κρατήσεις πίσω και ίσως πάρεις βαθμό''.

Όταν διέσχισα τη γραμμή εκκίνησης-τερματισμού, κοίταξα την οθόνη και είδα το όνομά μου στη δέκατη θέση. Σκέφτηκα ότι πρέπει να είναι ο Πέρεζ. Ρώτησα την ομάδα, ήμουν ένα γύρο πίσω και δεν ήμουν σίγουρος. Οπότε ρώτησα αν καταφέραμε τη δέκατη ή την ενδέκατη θέση και είπαν τη δέκατη. Εκπληκτικό», είπε ο πιλότος της Manor, ύστερα από τον πρώτο πόντο της καριέρας του στη Formula1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!