Υπερασπίστηκε τη στρατηγική της Ferrari ο Αριβαμπένε

Νίκος Τσιώκος
Υπερασπίστηκε τη στρατηγική της Ferrari ο Αριβαμπένε
Τη στρατηγική της Ferrari υπερασπίστηκε ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπήρχαν σημάδια από την τηλεμετρία και τον αισθητήρα για τα ελαστικά.

Το κλαταρισμένο πίσω δεξί ελαστικό κατέστρεψε τον αγώνα του Σεμπάστιαν Φέτελ στην Αυστρία, όπου ο Γερμανός εγκατέλειψε, κάτι που οφείλεται στη στρατηγική της Ferrari να μη τον βάλει για πιτ στοπ. Ωστόσο, ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε την υπερασπίστηκε τονίζοντας ότι δεν υπήρχαν σημάδια από την τηλεμετρία και τον αισθητήρα για τα ελαστικά.

«Ο Φέτελ υποτίθεται ότι θα έμενε έξω για συγκεκριμένο αριθμό γύρων και πως θα έδινε πληροφορίες για τα ελαστικά. Δεν είχε σημάδια στην τηλεμετρία, κανένα σημάδι απ' τον Σεμπ και κανένα από τον αισθητήρα του ελαστικού που ξαφνικά εξερράγη. Σημάδι μηδέν. Η απόδοση ήταν καλή. Χωρίς το κλαταρισμένο ελαστικό θα ήταν πολύ ψηλά στο βάθρο.

Ακολουθήσαμε διαφορετικές στρατηγικές στον έναν και στον άλον πιλότο. Χάσαμε μία ευκαιρία. Ακολουθήσαμε τη στρατηγική μας και κάποιες φορές δεν μπορούμε να μιλάμε στους οδηγούς διότι οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι, αλλά οι πιλότοι μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες σε κάποια σημεία», ήταν τα λόγια του αφεντικού της ομάδας του Μαρανέλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!